Sezonun ilk yarısını şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak tamamlayan Çorum Belediyespor’un ikinci yarıdaki paraşütsüz düşüşü Payasspor karşısında da devam etti. Kazanamama serisinin 9 maça çıkması sorun yumağını daha karmaşık bir hale getirdi. Bundan sonrası artık daha zor.

Teknik Direktör Cüneyt Biçer, takımın başında üçüncü maçına çıktı. Tarsus maçında “ilk sınavı” dedik. Kocaelispor maçının ilk yarısındaki “mücadeleci futbol”la avunduk, umutlandık. Payasspor maçına “misafir” değil “evsahibi” olarak çıktı. Ancak yine bir şey göremedik. Şahsen göreceğimi de düşünmüyordum. Çünkü bu takımın sorununun hoca olmadığını en başından beri savunuyorum. Hele böylesine yüksek egolu bir hocanın takımı toparlayıp kriz sürecinden çıkartacağını da sanmıyorum. Çünkü en başından beri bir doku uyuşmazlığı var. Burası İzmir değil. Hele bu takım Altay hiç değil. Bu takım Çorum’un en büyük ortak paydası ve Çorumluları tek çatı altında birleştiren tek oluşum. Yani İnsanları kaynaştırma gibi bir görevi var ve Çorumlulardan soyutlanamaz! Yani bu takım çok daha iyi yerlerde olmalıyken, geçmişte Çorumspor’dan bildiğimiz yanlış yönetim politikaları nedeniyle 3.lig bataklığında debelenip duruyor. Ve ne yazık ki, yıllardır hep aynı tip hatalarla defalarca 2.lig kapısından döndü.

En çok karşılaştığımız soruların başında “Yanlış nerede?” geliyor. Yanlış en baştan geliyor. İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz gerisini doğru ilikleyemezsiniz. Kalıcı başarı için önce doğru planlama yapılmalı ve bunun en önemli ayağı da yönetimdir. Bugün Belediyespor’da bir yönetimin varlığından bahsetmek mümkün mü, siz söyleyin? 2-3 kişi dışında etkisi ve yetkisi olan yönetici yok. Çoğu yönetici gelişmelerden haberdar bile değil. Ya transfer politikasına ne demeli. Bu politika kulübü batırır! Yapmayın, bu paralar sokaktan toplanmıyor. Siz kendi şirketlerinizi böyle mi yönetiyorsunuz? Play-Off finali oynayan takım “başarısız” diye dağıtılıyor. Her sene sil baştan kadrolar kuruluyor. Bu mu futbol bilginiz! Başarı böyle kazanılır mı, kazanılsa da kalıcı olur mu? Tabi ki olmaz.

Bu sezona umutlu başladık. Her şey iyi giderken şemsiye birden tersine döndü. Maalesef, kriz süreci iyi yönetilemediği için takım türbülanstan bir türlü çıkamıyor. Kalan 6 maçın 4’ü deplasmanda. 9 maçtır kazanamayan bir takım Play-Off biletini alabilir mi, işte orasını kestiremiyorum artık.

Bitime 6 hafta kaldı ve Başkan kötü gidişin nedenlerini araştırdıklarını söylüyor. Böyle devam ederse de ceza vereceklermiş! Günaydın! Atı alan Üsküdar’ı geçmek üzere ama bizim yöneticiler daha “neden” araştırıyor. Bize de “kolay gelsin” demek düşüyor.