HAYATIN İÇİNDEN

 

Sokrates, insanın aklı geliştikçe içgüdüsel olarak daha sade bir yaşama yöneleceğine inanırdı. Bu konuda o kadar ileri gitmişti ki, ayakkabı bile giymiyordu. Yine de pazarın cazibesine dayanamayarak oraya gidiyor ve sergilenen malları seyrediyordu.

Bir arkadaşı sordu ;

-Eğer giysilerden bu kadar uzaksan, neden gidip pazarda sergilenen malları seyrediyorsun?

-Oraya gitmeyi seviyorum, çünkü ne kadar çok şeyim olmadan mutlu olabildiğimi keşfetmeye çalışıyorum.”

Yoksul insan, malı az olan değil, isteği çok olandır. (Seneca)

Geçen hafta Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesinde Çorum’lu TRT sanatçısı Serap Mutlu Akbulut’un Türk Sanat Müziği korosunun konserine gittim.

Serap hanımın ağabeyi bestekâr Dr. Ümit Mutlu İstanbul Üniversitesi Türk müziği korosundan arkadaşımdır.

Mukaddes Ayhan’ın sunduğu konserde koro Nihavent, Acemkürdi, Segah, Mahur ve Kürdilihicazkâr makamında şarkılarla gönül tellerimizi titrettiler.

Konuk TRT sanatçısı İhsan Güvenç te güzel sesiyle yorumladığı Kürdilihicazkâr makamında dört şarkıyla müzikseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Konserde önümüzde oturan birkaç bayan İhsan Güvenç’i dinlemek için Adana’dan geldiklerini ve İhsan Güvenç adına fan kulubü kurduklarını söylediler.

TRT Müzik kanalının “Akşam Sefası” programından tanıdığım İhsan Güvenç tarzı, tavrı ve âdâbıyla Türk müziğinin yükselen değerlerinden olacak gibi duruyor.

1963 ÇORUM LİSESİ MEZUNLARI 25 MAYIS 2013’TE ÇORUM’DA TOPLANIYOR.

Geçen haftaki yazımda, 1963 yılı Çorum lisesi mezunu arkadaşlarıma çağrıda bulunarak, 25 Mayıs 2013 Cumartesi sabahı saat 10.00’da Çorum lisesinde yapılacak 50.yıl kutlama törenlerine katılmalarını rica etmiştim.

Şimdiden Çorum Atatürk Lisesi Müdürü sevgili hocam Hasan Hüseyin Hastaoğlu’nun gönderdiği 1963 yılı Çorum Lisesi mezunları listesindeki arkadaşlarımı tek tek aramaya başladım.

Geçen hafta aradığım arkadaşlarım 50. Yıl kutlama ve Plaket töreni fikrimi çok  beğendiler ve mutlaka geleceklerini belirttiler.

Bazıları “Ya Özata, gerçekten mezun olalı 50 yıl mı oldu? diyerek şaşırdılar.

Bazıları “Yaşımız da yetmişe dayandı dostum. Sağlıkla bugünlere gelebildiğimiz için Allah’a şükredelim.” dedi.

Bu hafta Emine Atalay, Yaşar Alp, Avukat Nihat Afat, emekli Albay Kamil Gökgöz, Müfettiş Ramazan Yağız, emekli Albay Uğur Alaybeyoğlu ve eşi Necla Eralp, Barış Can ve eşi Sevim İstanbullu, Banka Müdürü Yılmaz Dündar, Yazar Tuncer Cücenoğlu ve Dr. Mehmet Çağlar’ı arayarak mutlaka gelmelerini rica ettim.

Yazımın üstünde e-posta adresim ve cep telefonum yazılı. Sizler de tanıdığınız arkadaşlara haber verin veya bana ulaşarak telefonlarını bildirin.

Sevgili Edebiyat öğretmenimiz Bengü Can Topaloğlu’nu da arayarak davet ettim. Bugün sevgili Matematik öğretmenimiz Metin Aşkın’ı da arayarak davet edeceğim.

Fikret Karahan Sevgi Musiki Topluluğu korosundan arkadaşım eski Hazine Müsteşarı Alaeddin Yörük üstadım yapmak istediğim bu organizasyon için şunları yazmış.

Mehmet Bey,

Kabataş Erkek Lisesinin 1956 yılı mezunu olarak Çorum Haber Gazetesinde 50. mezuniyet yılı kutlamaları yapılması önerin için seni gönülden kutlarım. Böyle kutlamalar yapmak insanın moralini nasıl yükseltiyor, bilemezsin. Biz Mülkiye mezunları olarak da mezuniyet kutlamaları yaparız.

Ne kadar zevkli ve duygu dolu olur, anlatamam... Sevgiler, Alaeddin.

Çorum’un suyu, toprağı insanlık ovasıdır.

Çorum’un lisesi de ilim, irfan yuvasıdır.

Bağrından yetişenler destan olmuş cihana,

Onur, erdem, fazilet Çorum’un mayasıdır…(Mehmet Özata)

                                                                       6 ŞUBAT 2013