Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) sezona 3.lig parolasıyla başlayan Çorum Belediye, sahasında Sinop Boyabat Çeltikspor karşısında aldığı yenilgiye rağmen, matematiksel olarak hala şampiyonluk şansı bulunsa da bence havlu attı. Bu futbolla ikinci yarıda puan farkını kapatması imkânsız.

Belediyespor’un kadrosu gerçekten son derece kaliteli futbolculardan oluşuyor. Ama bu kalite, bugüne kadar sahaya hiç yansımadı. Alınan sonuçlarla yönetimin ve özellikle de Başkan Zeki Gül’ün fedakâr çalışmaları birbirinin tam tersi. Üzülmemek elde değil.

Şu bir gerçek ki, Belediyespor çoğu profesyonel takımdan bile iyi yönetiliyor ve imkânları da yine birçok takımdan daha iyi. Bunca imkânlara ve kadro kalitesine rağmen başarının yakalanamaması düşündürücü.

Belediyespor, birçok futbolcu için ekmek kapısı konumunda. İnsan ekmeğini kaybetmemek için varını yoğunu ortaya koymalı. Ama maçlarda bakıyorsunuz ortaya konan bir şey de yok. Sanırım Belediyespor’un en büyük sorunu takım olamaması. Yoksa çoğu profesyonel futbol oynamış oyunculardan kurulu kadronun bu kadar kötü olmasının başka bir izahı yok.

Bu sezona kafadan şampiyonluk parolasıyla başlanılması yanlıştı. Mütevazı bir kadro ile şampiyonluğu birkaç sezona yaymak hem teknik heyetin hem de futbolcular üzerindeki baskıyı azaltırdı.

Bundan sonra yapılacak şey, gelecek sezonun iskelet kadrosunu oluşturmak olmalıdır. Yeni sezon için de birkaç önemli takviye ile Çorum Belediye’nin hedefi olan 3.lig kovalanılabilir.

*     *     *

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve hayal kırıklığı yaratan bir başka takım da Çorumspor oldu. Hem yönetim açısından, hem de kamuoyu açısından tam bir hayal kırıklığı yaşanıyor.

Yönetim, ekonomik destek anlamında verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve hiç hesapta olmayan borçlar yüzünden büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Kamuoyu ise, beklentilerin çok altında kalan bir takım karşısında hayal kırıklığı ile karşı karşıya. Belediyespor gibi Çorumspor’un da ikinci yarıda işi çok zor.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, grubun şampiyonu Göztepe olur. İzmir ekibi birinci olarak Bank Asya 1.Lig’e çıkar. Diğer takımların Göztepe’yi yakalama şanslarının olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden, şampiyonluk için astronomik paralar harcayarak uçuk transferler yapmanın manası yok.

Yapılacak en mantıklı şey, hem ilk beşi kovalamak hem de gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak. Bu doğrultuda, mevcut kadroda yer alan ve beklentilere cevap veremeyen yüksek maliyetli futbolcularla yolları ayırmak akılcı bir tasarruf yolu olarak değerlendirilebilir.