Çorum, kısa vadeli çözüm olarak “Merzifon” için çaba harcamakla adeta kendi ayağına kurşun sıktı, tamam…Ama, böylesine bir iyi niyete, bu kadar büyük fatura çıkarılmaz ki!...Şimdi Çorum kendi havaalanını istedikçe, “Merzifon varken gerek yok!” deniliyor, kriterlerden bahsediliyor.
Ne kriteri? Hangi kriter? Rize-Artvin’e deniz doldurularak yapılacak 750 milyon liralık havaalanı mı kriterlere uygun, 82 bin nüfuslu Yozgat’a uluslararası havalimanı yapılması mı, yoksa Tokat’a ikinci havaalanı için harekete geçilmesi mi?...
Alın bir örnek daha; Bolu’ya iki havaalanının birden müjdesi veriliyor. Dişiyle-tırnağıyla Anadolu bozkırında sanayileşme hamlesini başlatmış, kent nüfusu olarak 250 bini aşmış Çorum’a sıra gelince, “gündemimizde yok” duvarı örülüyor.
Artık Çorumlu’nun, bu kadar aşağılanmaya, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye tahammülü kalmadı. Çorum Havaalanı’na karşı çıkanı, artık hiç kimse “dost” gözüyle göremez. Çünkü böyle dostluk olmaz!
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu gerçeği gördü; Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan destek isteyerek havaalanı konusunda ilk adımı attı. Şimdi herkes, aynı hedef etrafında birleşmek zorundadır. Aksine hareket edeni, Çorumlu kesinlikle affetmez, bilesiniz.