Hayata ve olaylara bakış açımızı vücudumuzdaki özel salgı bezlerinin (Hipofiz, Epifiz, Tiroit bezleri) ürettiği hormonlar tayin eder. Beyin hücrelerinin arasındaki kimyasal iletişimi sağlayan hormonlara serotonin (mutluluk hormonu) denir.

Bu sabah spor yapmadığım için beynimde mutluluk hormonu serotonin oluşmadı.

Yaşadığımız zamana ve olaylara karamsar bir gözle baktığım için Hacı Arif Bey’in Segah şarkısıyla güne başlıyorum.

Bakıp ahvâli perişanına ar eyle gönül,

Terk-i yar eyle veyahut terk-i diyar eyle gönül,

Beni dinler isen durma firar eyle gönül,

Terk-i yar eyle veyahut terk-i diyar eyle gönül…(Söz : Sadık Emre)

Herkes sahip olduğu bilgi ve anlayış doğrultusunda hayata ve olaylara bakar.

Ülkemizin yaşadığı bu zor günler de elbet gelip geçecek.

Yaşadıkça olgunlaşacak ve bu deneyimlerden ders alacağız.

Spor yaptığım sabahlar ise rahmetli hemşehrimiz Erdoğan Berker’in, sözleri Bekir Mutlu’ya ait şu güzel Nihavent şarkısıyla güne başlıyordum.

Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç ?

Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç ?
Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç ?

Geçen günlere yazık, yazık etmişsin gönül sen,

Öyleyse hiç sevmemiş, sevilmemişsin gönül sen…
Acıları onaracak bir çare mutlaka vardır. Hangi dili konuştuğumuz önemli değil.

Paylaştıkça çoğalan sevgi iyileştirici bir güçtür. Sevgi bütün kapıları açar.

Sevgi, hayatımızdaki tüm mücadelelerde bize yardımcı olmak için daima hazır bekleyen “Evrensel bir güç” tür.

Altı yıl Serik’te ve üç yıl da Antalya’da tarih öğretmenliği yaptığım için Antalya’yı çok sever ve takip ederim. 15 Mayıs tarihli Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Çin’de yerel kıyafetle çektirdiği fotoğrafa ,” Vali beyin özgüveni” başlığını koymuş.

Ben de, Antalya ÇEKVA (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) Başkanımız sevgili dostum Kemal Koçak’ı telefonla aradım. “Kemal bey, siz TÜÇİAD (Türkiye-Çin Halk Cum. İş Adamları Dostluk ve Dayanışma Derneği) Genel Başkanı olarak Çin’e gitmediniz mi?” dedim. Kemal bey, “hocam yoğun işlerim nedeniyle gidemedim ama 1-3 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de yapılacak Çin Ürünleri Fuarına sizi davet ediyorum diyerek bana davetiye gönderdi.

Kemal bey Alaca’lı olup, bizim ÇEKVA Başkanımız Avni Çelik’in yakın dostuymuş.

ÇEKVA, yaklaşık 700 Çorum’lu Üniversite öğrencisine ayda 250.TL. burs veren Çorum’luların yüz akı bir vakfıdır. Genel Başkanımız Avni Çelik de Türkiye’nin en büyük ve en meşhur inşaat şirketi SİNPAŞ’ın sahibidir.

ÇEKVA’nın onursal başkanı sevgili hocamız Prof. Dr. Ahmet Samsunlu ile Çekva yönetim kurulunda beraber çalışırken, başarılı hemşehrilerimizi anarken

Ahmet Samsunlu hocam, “Mehmet’ciğim uzayan kol bizden olsun” diyerek mutluluğunu ifade ederdi.

*

Türkiye Spor Toto Süper liginde Beşiktaş ve Başakşehir’in amansız mücadelesi devam ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray üçüncü ve dördüncülük için mücadele ediyor. Her nedense, hakemler her maçta sanki sözleşmişcesine, Galatasaray’ın ya penaltılarını vermiyor, ya gollerini saymıyor, ya da Galatasaray aleyhine çok kolay penaltı çalıyorlar. Merkez Hakem Komitesi Başkanı Yusuf Namoğlu Galatasaray’a yapılan haksızlıkları görmüyor musunuz ? Galatasaray Yunan takımı değil Yusuf bey!

Bugün 17 Mayıs, Galatasaray Bayramı. Galatasaray’ın hiç yenilmeden UEFA kupası ve Süper kupayı alışının 17. yılı. Lütfen hakemlerine söyle, Dünya markası Galatasaray’ı aşağı çekip durmasınlar, ayıp oluyor. 17 Mayıs 2017