Grubun en çok yenilgi alan takımlarından biri olan Yeni Çorumspor, bu maçlardan birkaçını bile berabere bitirebilse bugün şampiyonluk şansı halen devam ederdi. 1 puan deyip geçmeyin. O 1 puan sezon sonunda altından da değerli oluyor. İşte Halide Edip Adıvarspor maçında alınan 1 puan da bu cinsten.

Teknik Direktör Erman Güraçar’ın göreve gelmesinden sonra çehresi değişen Halide Edip Adıvarspor, önce deplasmanda grup ikincisi Kocaelispor’u, hemen ardından da lider Bayburt İl Özel İdare’yi yenerek bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Aslında Güraçar ve öğrencilerinin bu maçlardan önceki performansı da dikkat çekiyordu ama zirve yarışındaki bu iki takımı mağlup etmeleri ile bir anda gündeme geldiler.

Yeni Çorumspor’un Play-Off yarışındaki en önemli rakiplerinden biri olan Halide Edip Adıvar, bu sezon izlediğin takımlar içerisinde “takım oyununu en iyi oynayan” rakip bence. Bireysel olarak sivrilen oyuncuları olmasa da, takım oyununu çok iyi oynuyorlar. Savunmada ve hücumda hep dengeliydiler. Orta sahayı ele geçirdikleri için hücumda Yeni Çorumspor’dan daha etkiliydiler. Galibiyeti kaçıran taraf oldular dersek yanlış olmaz.

Cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle sahaya sürülen kadro doğruydu. Ancak oyuna müdahale noktasında fazla bir seçenek yoktu. Bu yüzden son bölümlere kadar oyuncu değişiklikleri ile maça müdahale edemedi Ersin Hoca. Belki Kıvanç biraz daha erken alınabilirdi oyuna. Onun dışında zaten hamle şansı yoktu. Bu da, Yeni Çorumspor’da kadro derinliğinin yeterli olmadığını gösteriyor. Cezalı oyuncular olmasa bile mevcut kadrodaki oyuncular özellik bakımından birbirlerine çok yakınlar. Yani kadro oluşumunda en başından beri gelen bir yanlışlık var zaten.

Netice itibariyle, Halide Edip Adıvarspor maçında alınan sonuç, oynanan futbola göre iyi diyebiliriz. Çünkü galibiyeti kaçıran taraf İstanbul temsilcisiydi.

Bundan sonraki süreçte kalan maçların zorluk derecesi daha yüksek. Artık telafisi olmayan haftalara giriliyor. Alınacak her puan altın değerinde.

Onurcan Piri’nin cezalı olması nedeniyle kaleyi devralan Onur Tekin harika bir performans sergiledi, bravo. Soğukkanlılığı ve refleksleri harika. Şımarmadan aynı şekilde devam Onur.

Maç öncesinde anne karnındaki kardeşinin ölüm haberini alan Kemal Kazan, buna rağmen acısını yüreğine gömerek görevden kaçmadı ve 90 dakikayı tamamlayıp profesyonellik örneği sergiledi. Kendisine başsağlığı diliyorum.

***

Erkekler Türkiye 2.Voleybol Ligi’nde mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, grubunda normal sezonu şampiyon olarak tamamladı. Şimdi, Malatya’da oynanacak Play-Off maçlarında 1.Lig’e yükselme mücadelesi verecekler. Kendilerine başarılar diliyorum.

Bayanlar 2.Ligi’nde kısıtlı imkânlara rağmen Çorum’u başarıyla temsil eden Çorum Voleybol ve Osmancık Belediye’yi de kutluyorum.

Erkekler 1.Voleybol Ligi’nde ve Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde Çorum’u temsil eden Sungurlu Belediyespor, ikinci yarıdaki performanslarıyla zoru başaracak gibi. Sungurlu temsilcisinin bu iki kategoride de ligde kalacağına inanıyor, kalan maçlarında başarılar diliyorum.

***

Geçen hafta U19 Futbol Ligi’nde Çimentospor’la Sungurlu Belediyespor arasında oynanan şampiyonluk maçı olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Olayları çıkartan ve karışanlar belli. Buna benzer olaylar geçen ay da Sungurlu’da yaşandı. Demek ki aynı takımın sürekli olayların içerisinde olması rastlantı değil. Cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür olayların önüne geçilemez.

Geçen ay Sungurlu’da çıkan olaylar çok vahim olmasına rağmen, Sungurlu Belediyespor cephesinden çıt çıkmadı. Herkes kafasını kuma gömdü. Geçen haftaki olaylı maçtan sonra bugüne kadar bekledim. Belki özür içerikli bir açıklama yaparlar, ilgili kişilere gereken cezalar verilecek derler dedim ama nafile. Bu zihniyetle her kategoride şampiyon olsanız ne anlamı var? Demek ki, bugüne kadar hep ölü yatırım yapmışlar. Yazık! Belediye Başkanı Sayın Abdulkadir Şahiner’in emeklerine üzüldüm. Gerçekten Sungurlu’da sporu ayağa kaldırdı. Çok iyi işler yaptı. Sayın Başkan, birkaç kendini bilmez densizin bir çuval inciri berbat etmesine siz izin vermeyin bari.