Karneye bakmadan evvel çocuklara sarılarak önce onlara sevildiklerinin hissettirilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, çocukları desteklemek için küçük karne hediyeleri verilmesini önerdi.
“AİLELER ÇOCUKLARINA İNANSIN VE GÜVENSİNLER”
Ülkemizdeki 61 bin 203 okulumuzun yaz tatiline girmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu tatili öğrenciler ve veliler başta olmak üzere öğretmenlerin de çok iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Ülke olarak geleceğin teminatı, yarının büyükleri olan çocukların; okulların açılacağı Eylül ayına kadar programlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüp dinlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “tatili bilgisayar başında oyunla değil, sosyal ve beşeri aktivitelerle ve bir esnafın yanında geçirerek hayata tutunmayı öğrensinler. Çocuklarımız bizler için çok değerlidir. Hayatı en iyi şekilde öğrenecek yaştalar. Her şey karnedeki başarı değil. Güçlü olduğu yönleri ön plana çıkarmalıyız. Başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Çocuklarımıza inanıyoruz, Tüm ailelerde çocuklarına inansın ve güvensinler” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZ İÇİN KRİTİK SINAV”
2016-LYS sınavının da 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 günlerinde yapılacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl sınava gireceklerin sayısının geçen yıldan 230 bin 902 kişi daha fazla olduğunu yani 1 milyon 600 bin 49 adayın bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu LYS sınavında ter dökeceğini ifade etti. Palandöken, araç sürücülerinin de klakson çalmayarak, gürültü yapmayarak gençlere destek olmasını istedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim