Proje kapsamında farklı şehirleri gezen öğrenci kafilesi, Çorum’da ilk olarak Çorum Valiliğini ziyaret etti. Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra Vali Necmettin Kılıç’ın misafiri oldu.
 Öğrencilere konuşan Vali Necmeddin Kılıç, proje kapsamında Mardin’den Çorum’a gelen 315 kişilik öğrenci grubunu ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti. 
Valilik Toplantı Salonunda konuşan Kılıç, Mardin’den Çorum’a gelen öğrencileri ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek gayenin gönüller arasında köprü kurmak, var olan sevgi bağlarını daha da kuvvetlendirmek olduğunu belirtti.


Kılıç daha sonra şunları söyledi : “İki kadim şehir Çorum ve Mardin arasında coğrafyanın uzaklığına rağmen gönüller birbirine yakındır. Biz bu üç gün boyunca Çorum’un tarihi kültürel değerlerini ve Çorum evlatlarını Mardin’den gelen evlatlarımızla tanıştıracağız. Onlar burada Çorum’un tarihini kültürünü yaşayacaklar, Çorum’un lezzetlerini tadacaklar. Umarım bu çalışmadan memnun kalırsınız. Dedelerimiz birlikte şehadete ererek bu vatan toprağında kucak kucağa yatmaktadırlar. Biz de onların evlatları olarak aramızdaki gönül bağlarını güçlendireceğiz. Bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim