Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı'nda toplanan vatandaşlara seslendi.
Erdoğan, "Fetih Şöleni"nde yaptığı konuşmasında, "İstanbul'u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız mürekkebiniz kurur, kaleminiz körelir. İstanbul'u görmeden, İstanbul'u yaşamadan geçen ömür eksiktir. Onun için bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İstanbul, bizim için sevgili Peygamberimizin övgüsüne, müjdesine mazhar olmasıyla ayrıca önemlidir. Çağ kapatıp çağ açan, tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden biri olan İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü mübarek olsun, kutlu olsun." dedi.
Fetih Şöleni’nde ışık ve havai fişek gösterisi düzenlendi. Kutlamalar çerçevesinde Yenikapı Sahili’ne dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi kuruldu. Bu sahne için tasarlanan özel gösteride; gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri, büyük boyutlu dönem toplarının modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile muhteşem fetih yeniden canlandırıldı. İstanbul’un Fethi’nin 563. Yılı törenleri kapsamında; 85 kişilik TSK Mehteran Birliği’nin yanında 478 kişilik tarihi Osmanlı Birliği de görev aldı. Özel oluşturulan 563 kişilik TSK Mehteran Bölüğü, marşları, sesleri ve heybetli görünüşleriyle fetih ruhunu gözlere ve gönüllere nakşetti. Günümüze kadar taşınan mehter ateşini gösteriye de taşıdı.
Uslu ayrıca programda, İstanbul’da yaşayan Çorumlu hemşehrilerimiz; Ak Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hasene Çapar ile de bir araya geldi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim