Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile İl Müftülüğü’ne kayıt yaptıran umre kafilesi Çorum Özel Tur aracılığı ile dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
Çorum Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılan uğurlama programına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcıları Ahmet Süzen ve Selahattin Bozkurt, Hac ve Umre Şube Müdürü M.Vehbi Köklükaya, Şefler Erdal Bulut, Kadir Yelken, Sayman Abdullah Sanar, Müftülük personeli, STK ve sendika din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Huzur Camii Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak’ın Kur’an- Kerim tilaveti ile başlayan program, yine imam-hatipler Sefa Kırcı, Ferhat Turanoğlu ve Selahattin Meşe’nin ilahi ve kasidelerin seslendirilmesi ile devam etti.
Uğurlama töreninde umre ibaretinin öneminden bahseden Müftü Dr. Ahmet Akın, umre yolculuğu yapma şerefine erişen umrecilere ve katılımcılara seslenerek “Umre yolculuğu; günahlarımızdan arınarak manevi temizliği elde etmek için büyük bir fırsattır. Çünkü alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz (s.a.s)’de bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır. “Umre ibadeti, daha sonraki bir umreye kadar işlenecek günahlara keffârettir…” Umre yolculuğu; mukaddes mekânların havasını teneffüs edip Sevgili Peygamberimizin doğduğu şehir Mekke’yi görebilme, kutsal mekânları ziyaret edebilme imkânını sunmaktadır. Umre; dünyadayken cennete girebilme ve orada ibadet yapabilme imkânını vermektedir. Bu müjdeyi biz Efendimiz (s.a.s)’den şöyle öğrenmekteyiz. ‘Evimle minberim arası cennet bahçelerinden bir bahçedir. Minberim havuzumun üzerindedir.’ Ne mutlu bu büyük müjdelere erişenlere” dedi.
İslam coğrafyasının kan ağladığını belirten Başkan Külcü ise umre kafilesinden ümmet için dua istedi. Külcü, konuşmasında “İslam ülkelerinin hemen hemen her birisinde kan, gözyaşı, acı, yoksulluk var. Umrede Allah aşkına her duanızın bir bölümünde Müslüman kardeşlerimiz için özel olarak dua edin. Allah’a aramızdaki fitneyi bitirmesi için, akan gözyaşını durdurması için her namazınızda, her duanızda özellikle dua edin. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Ezanlarımızı susturmasın, bayraklarımızı indirmesin. Huzur içerisinde ibadetlerimizi yapmayı nasip eylesin. Allah yolunuzu açık olsun” diye konuştu.
Hac ve Umre Şube Müdürü M.Vehbi Köklükaya tarafından yapılan duanın ardından umre kafilesi otobüsle Medine’ye hareket etti. 329 umre adayının yola çıktığı programda duygusal anlar yaşandı. Umreciler kendilerini uğurlamak üzere gelen yakınları ile tek tek vedalaştı. Kafile 24 Mart 2016 tarihinden itibaren yurda dönecek.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim