Evli ve bir çocuk babası şehit Saygı'nın (36) naaşı, Şırnak'taki resmi törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da konvoy eşliğinde Çorum'un Uğurludağ ilçesi Yüzgeç Mahallesi'ndeki baba evine getirilerek helallik alındı.
Şehidin babası Bekir, annesi Fadime, kardeşleri ile eşi Elif ve oğlu Mehmet Talha Saygı, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesini ikindi namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Akın kıldırdı. Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Ahmet Kara, TBMM İdare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Cenaze namazını milletvekili Ceylan'ın önünde kılan şehidin 12 yaşındaki oğlu Mehmet Talha, namazın ardından babasının tabutuna sarıldı. Şehidin oğlunu, milletvekili Ceylan, teselli etmeye çalıştı. Cenaze ilçe mezarlığında defnedildi. Mezarlıkta Sami Saygı için meslektaşları saygı atışı yaptı. Dört kardeşin en küçüğü olan Saygı'nın, göreve 1997 yılında başladığı ve Muş'taki Jandarma Özel Harekât Taburu'nda görev yaptığı sırada bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtildi. Şırnak'a gitmeden önce eşi ve çocuğuyla Muş'ta yaşayan şehidin, en son 2015 yılı Ağustos ayında baba evine geldiği ve 12 Nisan'da da doğum günü olduğu öğrenildi. Şehidin babası Bekir Saygı'nın çiftçilik yaptığı, ağabeyi Ümit Saygı'nın ise geçimini çobanlıkla sağladığı belirtildi.





(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim