CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katılarak burada yaptığı konuşmada darbe girişimi sonrasında başlayan OHAL süreci ile ülkede darbe döneminin fiilen yaşatılmaya başlandığını vurgulayan Milletvekili Köse, diktatörlük heveslilerinin heveslerini kursaklarında bırakacaklarını vurguladı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile CHP’yi millete emanet ettiğini belirterek bugün CHP’liler olarak 93. yılın gururunu yaşadıklarını anlatan Tufan Köse, “Cumhuriyetin 93. Yılı en zor geçtiği bir yıl oldu. 93. Yılda ‘ben diktatör olacağım’ diyen bir hevesli ülkeyi felakete sürüklüyor. Cumhuriyeti biz kurduk, çok partili yaşama biz getirdik. İlim irfan sahibi nesillerin yetişmesinde söz sahibi olan partiyiz. Biz diktatörlük heveslerini kursaklarında bırakacağız. Bizim başkanlık sistemine karşı çıkışımız sıradan bir muhalefet değildir. Bu sistem uygulandığı ülkelerde başarılı olmamıştır. Bağımsız yargı ve medyanın olmadığı ülkelerde bu sistem felakete yol açar. Bizim rejim sorunumuz yok.” diye konuştu.
Türkiye’nin darbe ortamını yaşadığını, asıl darbenin 15 Temmuz sonrası gerçekleştiğini ve Kurtuluş Savaşı’ndan daha zor koşulların yaşandığını anlatan Köse, “Bugün faşist bir iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye’de tam demokrasi, özgürlük ve adalet ihtiyacını tek karşılayacak güç CHP’dir. Bugün 80 milyon insanın bize oy versin veya vermesin bu karanlık günlerin geçmesi için desteğini bekliyoruz. Umudumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Asla umutsuz değiliz. Gelecekten kaygı duymuyoruz. Ama bunun için birlik beraberliğimizi korumamız gerekiyor” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim