Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli Ekonomi toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sık sık tartışmalara neden olan TİB'in kapatılacağını da şu sözlerle duyurdu: “Soruşturmalarda açığa alınanlardan bir kısmının haklarındaki iddialar mesnetsiz görülürse görevlerine geri dönebilecekleri de unutulmamalıdır. Adalet sisteminin kendi işine odaklanan personel tarafından yönetilmesi işleyişi yavaşlatmaz, hızlandırır. Adalet mekanizmasının zaten sıkıntısı 17-25 Aralık sürecini başlatmıştır.
Aynı durum Emniyet teşkilatımız için de geçerlidir. Binlerce personel açığa alınmasına rağmen güvenlik hizmetleri daha kaliteli hale gelmiştir. Darbenin istihbaratının zamanında alınamaması bu örgütün önce istihbarat teşkilatlarımızı çökertmesinden kaynaklanmaktadır. Biliyorsunuz Emniyet istihbarat var. Bakıyorsunuz ABD'de sadece CIA yok, onlarca istihbarat örgütü var. Onun için devletin, silahlı kuvvetlerin yeniden yapılanması gerek. Bazı siyasiler çok acele edildi diyebilir. Siz hazır değilseniz ben ne yapayım. Siyasetçi bu tür olaylara karşı hazırlıklı değilse zaten o siyaset zayıftır. Şimdi bu gidişi inşallah düzelteceğiz.
"Bu süreç Türkiye'nin devlet yapılanmasında bir revizyonuna fırsat hazırlamıştır. Mesela TİB'i kapatacağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası. Orayı kapatıp çalışanların hepsiyle ilgili hazırlıklarımızı da yaptık, gereği neyse yapacağız. TİB, BTK'ya kapatılmak suretiyle devredilecek. BTK gereken adımları kendisi atacak”
(Ajanslar)
Editör: TE Bilisim