“EFSANE GERİ DÖNDÜ”
Kaynar Balıkçılıkta 8 liraya satılan hamsi, Karadeniz’den geliyor tamamen yerli tamamen taze. Birçok balık çeşidinin bulunduğu tezgâhta Karagöz, Somon, İthal Palamut, Barbun, Kırlangıç, Sarı kefal, Barbun, mezgit gibi balık çeşitleri bulunuyor. Çorum’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Kaynar Balıkçılık çalışanı Ali Kömürcü, bu sezon balık bolluğuna dikkat çekerek, “Bereketli bir sezon geçiriyoruz özelliklede Hamside bolluk var. Tabi havaların bir süre kötü gitmesi balık piyasasın da fiyatları arttırdı. Tezgâhlarda hamsi azalmıştı ama efsane geri döndü. Vatandaş bu sene Hamsiye doydu.” dedi. Hamsinin Ocak ayında Gürcistan’a göç ettiğini belirten Ali Kömürcü, “ Deniz fırtınalı olduğu zaman Samsun, Sinop tarafında da hamsi çıkıyor ama çoğunluk olarak hamsi Gürcistan’a göçtü.” diyerek görüşlerini aktardı.


Ali Kömürcü

Tezgâhlarda balık çeşitliliği fazla…

“BOŞUNA RAST GELE DEMİYORUZ”
Balığın piyasasının olmadığını ifade eden Hüseyin Çağırgan, “ Balık bir gün çok çıkar bir gün az çıkar boşuna rast gele demiyoruz. Bu sene denizde hamsi bereketi vardı. Rüzgâr olmadığı sürece balık bol çıkıyor denizden zaten bu saatten sonra pek oynama olmaz balık fiyatlarında. Karadeniz'de hamsi avının sonuna gelindi. Hamsi Gürcistan’a kaçtı şu sıralar normalde kaçan balık geri dönerdi ama bu sefer farklı oldu. Gürcistan’dan gelen Hamsileri satıyoruz.” dedi. Ferhat Alataş’ta tezgâhlarındaki balık çeşitliliğine dikkat çekerek, “ Sattığımız balıkların taze ve deniz balığı olmasına özen gösteriyoruz. Bu ara mezgit ve istavrit sıkıntılı az çıkıyor.” diyerek balık sezonunu değerlendirdi.


Hüseyin Çağırgan(Solda), Ferhat Alataş(Sağda)

“HAVANIN İYİ OLMASI TEZGÂHLARI RENKLENDİRDİ”
Havların soğumasıyla balık tüketiminin de arttığını belirten Bülent Yılmaz, “Kar yağmasıyla beraber göç döneminin de başlaması özellikle hamsinin Gürcistan’a göçmesine sebep oldu ama biz tezgâhımızda taze Karadeniz hamsisi satıyoruz. Havanın birkaç gün iyi gitmesi tezgâhları da renklendirdi. Bu saatten sonra balık fiyatları atmaz aynı şekilde devam eder .” şeklinde konuştu. (Elif Suar TURALI)


Bülent Yılmaz
Editör: TE Bilisim