Hürriyet meydanında sessiz bir protesto gerçekleştiren farklı görüşlere sahip olan sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ağızlarına siyah bantlar çekerek terör olaylarını protesto etti. Yaklaşık 2 dakika süren eylem sonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Sessiz eyleme, Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen, DİSK, Türk Büro Sen, Eğitim-Sen, Türk Tarım Orman Sen, Eğitim-İş, TÜRKAV, Türk-İş, Türk Kültür Sen, ADD, Türk Eğitim Sen, Alperen Ocakları, Çorum-Der, Çağrı, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Ensar Vakfı, Diyanetsen, Bembir-Sen, İDP, Çağdaş Avukatlar Derneği, Emekli-Sen, Tümbel-Sen, BES ve Tarım Orkam Sen’in temsilcileri katıldı. Hiç kimsenin açıklama yapmadığı eylemde gazetecilere bir metin veridildi.
Terör olaylarının kınandığı açıklama da şu görüşlere yer verildi:
“Siyasi görüş ve tüm fikir farklılıklarımıza rağmen bir araya gelen bizler, ülkemiz üzerinde kirli oyunlar tezgahlayan her türlü terörü lanetliyor, insanlık dışı olayları şiddetle ınıyoruz. Adıyaman’da bir askerimiz, Suruç’ta 32 gencimiz, Urfa’da 2 polisimiz yine sınırda bir astsubayımız hayatını kaybetti. Yaşanan ölümleri ve acıları son bulduracak yegane güç halkımızın birliğidir. Gencecik fidanlarımızın, vatanımızı korumak için görev yapan asker ve polisimizin hayatına kast edecek her türlü şiddet, terörün karşısındayız. Hiç kimse yaşanan olaylardan dolayı kendisine siyasi rant elde etmeye çalışmamalı ve toplumun tümü el ele vererek terörün karşısında tavır almalıdır. Çığlığımızın gücü sessizliğimizde, birlikteliğimizin gücü de el ele verişimizde yatmaktadır”


Editör: TE Bilisim