Selim Aydın, Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yayınlamış olduğu ekonomik veriler raporunu kamuoyuyla paylaştı. Aydın, “Sendikamızın hazırladığı rapor, kamu çalışanlarının maaşlarının son 13 yılda, hem çeyrek altın, hem de dolar karşısında tutunamadığını ortaya çıkardı.” dedi.
Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Selim Aydın şu bilgileri aktardı:
“2002 yılı itibarıyla ortalama memur maaşı ile 22,1 çeyrek altın alınabilirken 2015 yılında bu rakam 14,6’ya geriledi. Ortalama memur maaşı, çeyrek altın karşısında yüzde 33,9 değer kaybetti. En düşük maaş alan bir memur 2002’de maaşı ile 14,9 adet çeyrek altın alabiliyordu. 2015’te aynı memur, maaşı ile ancak 10,9 çeyrek altın alabildi. En düşük memur maaşının çeyrek altın karşısındaki kaybı ise aylık yüzde 26,8 oldu. Memurlar geçtiğimiz yıl 2014 yılına göre yaklaşık yarım çeyrek altın daha kaybetti.
Geçtiğimiz yıl bile, memur maaşının çeyrek altın fiyatları karşısında yüzde 3,5 değer kaybettiği görüldü. Ortalama memur maaşı 2002 ile 2015 yılları arasında çeyrek altın fiyatları karşısında yüzde 32,6; en düşük dereceli memur maaşı ise yüzde 26,8 oranında değer kaybetti.”
Memur maaşlarının, bütün mal ve hizmetler karşısında değer kaybettiğini vurgulayan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın açıklamasında, “Bilindiği üzere, ailelerimizin en önemli tasarruf kaynağı yastık altı olarak tabir edilen ve çeyrek altın şeklinde değerlendirilen tasarrufları idi. Biz biliyoruz ki, vatandaşlarımızın artık tasarruf etmek gibi bir imkânı kalmadı. Ancak, bu çalışma memur maaşlarının geride kalan 13 yılda üçte bir oranında değer kaybettiğini ortaya koyması açısından son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim