Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hürriyet gazetesine yönelik saldırıyı kınarken, kışkırtma ve hedef göstermelere özellikle dikkat çekti.
Prof. Feyzioğlu, açıklamasında şu görüşmeri savundu:
“6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece, başlarında iktidar partisinin İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı olan şahısın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul Bağcılar’da bulunan binasına taş ve sopalarla saldırarak maddi zarar vermiştir.
Ülkemizde bir süredir basın üzerindeki iktidar baskısı, basın organlarının el değiştirmesini sağlayan ekonomik uygulamalar ve en yetkili ağızlardan yapılan kışkırtma ve hedef göstermeler böyle vahim bir olayın gerçekleşmesine neden olmuştur.
Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından birine yapılan saldırı sadece basın özgürlüğüne değil, doğrudan ifade özgürlüğüne yöneliktir.
Zorbalıkla basının susturulduğu, insanların düşüncelerini açıklamaya korktukları bir ülkede özgür savunmanın yaşayabilmesi ve avukatlık mesleğinin yürütülmesi de olanaksız hale gelir.”

Editör: TE Bilisim