Bu yıl üçüncüsü düzenlenen gece Anitta Otel’de Çorum İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ahmet Barış, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esma Pehlivan, TAPDER Genel Başkanı Ertuğrul Erik, Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Murat Alaçam, TAPDER Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen Çorum Şubesi yöneticileri, dernek üyeleri, sağlık çalışanları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gecede TAPDER Çorum Şube Başkanı Mustafa Özerdemir bir konuşma yaparak sağlık çalışanları ve yakınlarına yönelik düzenlenen geceye katılan tüm sağlık çalışanlarına ve sponsorlara teşekkür etti. Özerdemir, gecede yapacakları hediye çekilişinden elde edilecek geliri de halen yaralı olarak tedavisine devam edilen ATT Mehmet Gümüş ile ailesine ileteceklerini de hatırlattı.

Mehmet Gümüş ile ilgili slaytın izlenmesinin ardından ise Genel Başkan Yardımcısı Alaçam sağlık camiasında görev yapanların ciddi fedakârlıklarla hizmet ürettiklerini ve bütün bir yıl boyunca yüksek tempoyla vatandaşların sağlığı için bu hizmeti devam ettirdiklerini dile getirerek senede bir günde olsa sağlık sektöründe çalışanların moral ve motivasyonu için böyle bir organizasyonun yapıldığını açıkladı.

Daha sonra ise Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı bir konuşma yaptı. Sağlığın ekip meselesi olduğunu belirterek sektörde acil tıp teknisyenleri ve paramediklerin büyük emeği bulunduğunu dile getiren Ömer Sobacı, özellikle son yıllarda ilkyardımın öneminin yaşanan kazalarda daha da öne çıktığını ve ATT ile paramediklerin ne kadar gerekli olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Sobacı, eskiye ATT’lere bazı imkanlar verildiğini ancak bunun yeterli olmadığını da söyledi.

“GÖREV ŞEHİTLİĞİ BİZE DE VERİLMELİ”

TAPDER Genel Başkanı Ertuğrul Erik ise konuşmasında Çorum Şube tarafından düzenlenen geceye katılan konuklara teşekkür etti. ATT ve paramedikler olarak 2007 yılından beri sağlık camiası içerisinde olduklarını söyleyen Erik, vatandaşa 7/24 ambulans üzerinde canla başla hizmet verdiklerini, görev şehitliğini ve 3600 ek göstergeyi istediklerini, yaşadıkları bazı sorunların çözümü noktasında çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

DR. SOBACI VE ERİK’E PLAKET

Metin Çakar’ın dernek için hazırladığı kum sanatı gösterisi ile devam eden gecede TAPDER Genel Başkan Erik, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı’ya plaketini verirken, Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Alaçam ise Genel Başkan Erik’e plaket verdi. Gecede daha sonra sponsor firmalara da TAPDER yöneticileri tarafından plaketleri iletildi.

YILIN PERSONELİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gecede Yılın Acil Servis Doktoru Dr. Merve Gedikli’ye plaketini Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Sobacı; Yılın Acil Servis Sağlık Çalışanı Hemşire Fatma Yazıcı Güler’e plaketini Özel Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Gökhan Bilgili; Yılın 112 Doktoru Dr. Eftal Beggi’ye plaketini İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esma Pehlivan; Yılın Paramediği Serhat Özhan’a plaketini TAPDER Genel Başkan Ertuğrul Erik; Yılın Acil Tıp Teknisyeni Elif Çırakoğlu’na plaketini Volkan Güneş; Yılın KKM Personeli ATT Mehtap Uyar’a plaketini Aydın; İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esma Pehlivan’a plaketini Ünal ve Yılın Sürücü ATT’si Nevzat Ünal’a ise plaketini Şube Başkanı Mustafa Özerdemir verdi.

NERGİS AY VE GRUP ADA İLE EĞLENDİLER

Gecede konuklar Grup Ada ve Nergis Ay’ın müzikleri ile gönüllerince eğlendiler. Gece hediye çekilişi ve yılın sağlık çalışanlarına plaketlerinin verilmesi ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim