Ziyarette Hitit Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin şehre ve bölgeye sağladığı katkılardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Abdulkadir Ozulu, üniversite-kent iş birliğinin ortak çalışmalara ilham verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan “Eşref Ertekin’in Günlüklerinden Bir Zamanlar Çorum” adlı eser, Rektör Prof. Dr. Alkan’a hediye eden Ozulu, bu kitabı Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Meral Demiryürek ile birlikte hazırladıklarını ve böylece söz konusu iş birliğini kendilerine örnek aldıklarını belirtti.

Rektör Alkan da Abdulkadir Ozulu’nun kaleme aldığı çok sayıda eseriyle Çorum kültürünün unutulmasını önleyerek gelecek nesillere ulaştırılmasında büyük katkıları bulunduğunu ve yazdığı kitapların hem ilimizin tanınması hem de araştırmacılar için önemli bir kaynak teşkil ettiğini vurguladı. Alkan, ayrıca eserleriyle ilimizin hafızası olabilecek bir koleksiyonu bizlere kazandırdığı için Abdulkadir Ozulu’ya teşekkür ederek başarılı çalışmalarının artarak sürmesi temennisinde bulundu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim