Örencik Köyü, Çorum’a 38 kilometre uzaklıkta ve 40 haneli.
Muhtar Emekli Başçavuş Mustafa Uysal, köylerinin pek çok altyapı sorunlarının bulunduğunu, buna karşılık “doğa hazinesi” kabul edilebilecek önemli zenginliklere sahip olduğunu belirterek, gerekli yatırımın yapılması halinde, Çorum yakınında güzel bir turizm bölgesi kazanılmış olacağını söyledi.
Yöre için en önemli sorunun, Derinçay’ın temizlenmesi olduğunu vurgulayan Muhtar Uysal, “Eskiden balık tutulan Derinçay’ın yeniden çevreye güzellik ve bereket saçan bir akarsu haline getirilmesi, yalnız yöremizin değil, Çorum’un en önemli çevre mucizelerinden biri olacak.” diye konuştu.
Şimalye Kalesi güzergâhının “kanyon” olarak düzenlenip halka açılmasının da, inanılmaz bir çekim merkezi oluşturacağını vurgulayan Mustafa Uysal, köylerinin bir takım eksikliklerini de şöyle ifade etti:
“Kalenin içindeki mağaralar sayesinde, eminim ki, çok ilgi çekici bir yürüyüş yolu kazanılmış olacaktır.
Köy-Des projesi kapsamında köyümüze 29 bin liralık bütçe ayrıldı. Bununla su kuyusunun motoru yapıldı, varalar değiştirildi ve yeni hat döşendi. Ama ödenek yetersiz olduğu için pek çok eksiğimizi gideremedik.
Başta yol sorunumuz var. Boş duran okulumuzun kültür evi olarak değerlendirilmesini istiyoruz.
Camimizin bakım ve onarımını yine kendi imkânlarımızla yapıyoruz.
Baz istasyonu olmadığı için telefonlar gereği gibi çekmiyor.
Sorunlarımıza sahip çıkılırsa, komşu köylerimizle birlikte bu bölgeyi yerli-yabancı turistlerin cazibe merkezi haline getirebiliriz.”



(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim