Oldubittiye getirilen okul kapatma kararına Alaca halkının da çok tepkili olduğunu ve hiçbir resmi açıklama yapılmamasının da ayrı bir sorun olduğunu dile getiren Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Mehmet Çelik Anadolu Lisesi, 22 yıl önce Alaca halkının maddi manevi büyük destekleriyle kurulmuştur. 7 yıl başka bir lisenin binası içerisinde eğitim öğretim faaliyetleri yürütmüştür. Binası bile olmadan açılması ve yedi yıl boyunca çok zor koşullarda eğitim faaliyetlerine devam edebilmesi, Alaca halkının bu okulu ne kadar istediğinin ve desteklediğinin bir göstergesidir. İlçenin ilk Anadolu Lisesi olan okul; 2001 yılında hayırsever Alaca halkının, velilerin ve Mehmet Çelik’in oğlu Fehmi Çelik’in katkılarıyla binasına kavuşmuştur.
15 yıldır mezun veren Mehmet Çelik Anadolu Lisesi her yıl tıp, hukuk, mühendislik, eğitim v.b fakültelere öğrenci göndermektedir. Sadece akademik değil sosyal ve sportif faaliyetlerde de başarılı olan bir okuldur. Kısacası iyi insan, iyi vatandaş yetiştiren bir kurumdur. Mezunlarının hepsi de bu okuldan mezun olmanın kıvancını, gururunu doyasıya yaşamaktadır. Böylesine başarılı bir okulun kapatılmasına anlam vermek mümkün değildir.
Eğitim milli bir meseledir ve alınacak her karar derinlemesine düşünülmeli, tartışılmalıdır. Özellikle ilçenin en başarılı okulunun kapatılması gibi kritik bir konunun tartışılmadan, enine boyuna masaya yatırılmadan, ben yaptım oldu mantığıyla karara bağlanması kabul edilemez. Son birkaç yıldır Alaca’da eğitimin paydaşlarının memnuniyetsizliğini ve sıkıntılarını yakından takip etmekte olup en son bu süreç göstermiştir ki ilçede bir eğitim yönetimi zafiyeti vardır. Umut ediyoruz ki bu zafiyetin önüne geçilmesi noktasında gerekli tedbirler alınır aksi halde kaybeden Alaca olacaktır, Alaca’nın gençleri, çocukları, geleceği olacaktır. Buradan en hasbi duygularımla yetkililere ve siyasilere sesleniyorum ki; bir an önce bu yanlış karardan dönülmeli, TEOG tercih süreci başlamadan okulun 9.sınıf öğrenci kaydının yapılması sağlanmalıdır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim