Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onlara bilgisiyle, tecrübesi ile yol gösteren, öğretmenlerin birçok haksızlığa ve itibar kaybına uğratıldığına dikkat çeken Köse, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Yapılan araştırmalar göstermiştir ki; OECD ülkeleri arasında en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler maalesef Türkiye’dedir. Öğretmenlerimiz sosyal ve ekonomik haklarının kazanılması noktasında büyük mücadeleler vermektedirler.

Ülkemizde her alanda olduğu gibi eğitim politikalarında da yanlışlar yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Eğitimin baş aktörleri öğretmenlerimizin yaşadığı bu sorunlar çözülmeden eğitimde istenen başarının da yakalanamayacağını görüyoruz.

Yaşanılan tüm bu problemlere karşı, öğretmenlerimizin, bilim üreten, sorgulayan, bağımsız ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkan aydınlık nesiller, yetiştirmeye devam edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Bu vesile ile ülkemizin dört bir yanında fedakârca, karşılıksız olarak görevlerini layıkıyla yerine getiren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi sevgi saygı ve minnetle anıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim