Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programda, öğrencilere tablet bilgisayarlarını teslim eden İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar alt yapısı tamamlanan ve akıllı tahta kurulumu eksiksiz yapılan okul sayımız 37 iken bugün itibariyle 20 okul daha eklenerek 57 okulumuz akıllı tahtalarına kavuşmuştur. Yine aynı tarihten bugüne kadar öğretmen ve öğrencilerimize toplam 5.486 adet tablet bilgisayar dağıtılmıştır. Bu sayı her geçen gün artmaktadır.” dedi.
İlk bilgisayarların oda büyüklüğünde olduğunu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hızla küçüldüğünü ancak pahalı olduğu için herkesin alamadığını söyleyen Büyük, bugün ise Fatih Projesi ile öğrencilerimizin sınıflarında akıllı tahtalarla, tablet bilgisayarlarla öğrenim gördüğünü; kısa zamanda akıllı tahta kurulumu yapılmayan okul, tablet bilgisayarı olmayan öğrenci kalmadığını ifade etti.
Büyük, eğitim-öğretim kalitemizi bir adım daha öteye taşıyacak olan tablet bilgisayarların tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim