Çalık Enerji Strateji ve Planlama Direktörlüğü görevini yürüten Aktürk, 2010 yılından beri YEDAŞ Genel Müdürlüğü görevini yürüten Nurettin Türkoğlu’nun kendi isteğiyle görevden ayrılmasından sonra bu göreve atandı.

VEDA MESAJI
YEDAŞ eski Genel Müdürü Türkoğlu, görevden ayrıldığını yayımladığı mesaj ile kamuoyuna duyurdu. 1992-2008 yılları arasında TEDAŞ’ta görev yaptığını ve özelleştirme süreci sonrasında bu tarihte Çalık Enerji’de çalışmaya başladığını, 2010 yılında da YEDAŞ Genel Müdürü olarak atandığını hatırlatan Türkoğlu, çalışma arkadaşlarıyla birlikte çok önemli başarılara imza attığı şirketten zirvede ile bırakabilme erdemliliğini gösterdiğini kaydetti. Nurettin Türkoğlu bundan sonraki süreçte biraz dinlenerek ailesine daha fazla zaman ayıracağını da anlatarak görev süresinde katkı ve desteklerini gördüğü tüm kişi, kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

AKTÜRK ATANDI
Nurettin Türkoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra YEDAŞ’tan yapılan açıklamada da Rıdvan Aktürk’ün yeni Genel Müdür olduğu dile getirildi. Görevi 11 Nisan 2016 tarihinde Türkoğlu’ndan devralacak olan Aktürk, Çalık Enerji'de Strateji ve Planlama Direktörlüğü görevinde bulunuyordu.
Eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Yüksek Lisans derecesi ile tamamlayarak London Middlesex University Business School'dan MBA derecesi alan Aktürk, enerji sektörünün çeşitli alanlarında 24 yılı aşkın süredir çalışıyor. 2006 yılında Çalık Enerji’ye katılan Aktürk görev değişikliği öncesinde Çalık Enerji’deki görevinin yanı sıra YEDAŞ’da Yönetim Kurulu Üyesi, ARAS EDAŞ’da ve Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi’nde Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim