TMMOB Ziraat Mühendisler Odası (ZMO) Çorum İl Temsilciliğinin hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulunda Necati Gül başkan seçildi.
ZMO İl Temsilcisi Necati Gül ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş’ın başkanlık için yarıştığı genel kurul, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı.
İlk gün yönetim ve denetim kurulu üyelerinin raporlarının okunarak ibrası ile başlayan program adayların konuşmaları ile devam etti.
Necati Gül, konuşmasında 44. Dönem genel kurulunda yönetimine gösterilen destekten dolayı üyelere teşekkür etti. Üyelerin takdirine layık olabilmek için 2 yıl boyunca yürütülen çalışmaların değerlendirileceğini anlatan Gül, meslek konusunda üyelerin adına mücadelede inandıkları yoldan hiçbir zaman ayrılmadıklarını kaydetti. Kimsenin karşısında ya da yanında olmadıklarını belirten Necati Gül, üyelerden aldıkları güçle demokratik, katılımcı, uzlaşmacı ve kararlı bir oda yapısı oluşturma çabasında olduklarını belirtti.
Divan Başkanlığını Fatma Çakır, Divan Üyeliklerini ise Mehmet Ferit Erkün ve Yaşar Eken’in üstlendiği genel kurulda Yusuf Şahinbaş ise görevde bulunduğu 2010-1013 yılları arasında il temsilciliğinin bir büroya kavuşturulduğunu vurguladı.
Yapılan çalışmalar neticesinde odanın temsil edilir hale geldiğini vurgulayan Şahinbaş, seçilmesi durumunda kamu, üniversite ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek Çorum Tarım Konseyi’ni oluşturacaklarını belirtti.
İŞKUR ile koordineli çalışarak meslektaşlarının istihdamı için çalışacaklarını belirten Şahinbaş, Çorum’da eksik olan toprak laboratuarının kurulması için çalışmalarda bulunacaklarını vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından genel kurulun ilk günkü bölümü dilek ve temenniler bölümü ile sona ererken Pazar günü gerçekleştirilen seçimde ise 150 oy alan Necati Gül başkan seçildi.
Çarşaf liste olarak oy kullanan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Kurulu’nda yönetim şu isimlerden oluştu:
Necati Gül 150 oy, Cavit Temiz 138 oy, Mahmut Aydın 132 oy, Emin Keklik 134 oy, Esra Terlemez 136 oy, Yusuf Şahinbaş 118 oy, Arzu Özkader 115 oy, Erdal Karıncalı 113 oy, Selim Sayan 100 oy ve Zeynep Şen 108 oy.
261 üyenin oy kullandığı seçimde Genel Kurul Delegeleri ise şu isimlerden oluştu:
Necati Gül, Ahmet Hökelekli, Melih Basar, İlyas Özkan, Akif Coşkun, Rüştü Çağlar.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim