Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Yılmaz, ÇSGB İş Teftiş Kurulu Başkanı Hulusi Ay, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk ve SGK Daire Başkanı Harun Uzun, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çalışmaları ile ilgili Vali Necmeddin Kılıç'ı Valilik makamında ziyaret ettiler. Ziyarette SGK Çorum İl Müdürü Duran Cesur ile İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan da hazır bulundu.

Vali Necmeddin Kılıç ile bir süre sohbet eden Müsteşar Erdem ve beraberindekiler, Çorum'da yapılar faaliyetler, mevcut durum ve hedefler hakkında bilgi aldılar.

Valilik makamında basın mensuplarına bir açıklama yapan Müsteşar Ahmet Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Çorum'u ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaret kapsamında çalışanların, yatırımcı ile işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunlarını dinleyerek görüş ve önerilerini alacaklarını dile getiren Erdem, işveren ile sanayicilere yeni istihdam hedefleri hakkında bilgi verileceğini, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapılacağını dile getirdi.

Erdem, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hizmet kalitesini artırmak, verdikleri hizmetleri kamuoyuna anlatmak, 2023 hedefleri doğrultusunda yapmak istedikleri çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak istediklerini kaydetti.

Vali Necmeddin Kılıç ise bu tür ziyaretlerin kente katkı sağlayacağına dikkat çekerek, alınan kararların daha sağlıklı olacağını ifade etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim