Ankara Holiday İn Otel’de yoğun bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Çorum’dan MİSAD Şube Başkanı Selahattin Ezer’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Derya Öztekin ve Mehmet Dalyan iştirak etti.
Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş’in de katıldığı tanıtım ve yatırım imkanları toplantısına Kazakistan Ankara Büyük Elçisi Canseyid Tüymebay, MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel, MİSAD Şube Başkanları Ankara’da faaliyet gösteren iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıda MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel bir konuşma yaparak son dönemlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarını lanetleyip sağduyu çağrısında bulundu.
Kazakistan Ankara Büyük Elçisi Canseyid Tüymebay ise 17 milyon gibi az bir nüfusa sahip olan Kazakistan’ın kardeş ülke Türkiye’ye yılda yaklaşık 4 milyar dolar ticaret hacmi bulunduğunu bunun yaklaşık 3 milyon dolarının turizm alanına yansıdığını iki kardeş ülkenin bu hacmi çok daha yukarılara taşıyabileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından MİSİAD Genel Başkanı Öncel, Başbakan Yardımcısı Türkeş’e gecenin anısına plaket sundu. Törenin ardından davetlilere verilen yemekle toplantı sona erdi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim