MHP’nin 48. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Başkanı Aras, “48 yıldır sözümüz millet, sevdamız devlet, sancağımız ise vatan oldu. Bugün, asırları aşarak gelen büyük milletimizin yakın dönem tarihinde, özel bir misyon üslenmiş olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırk sekizinci kuruluş yıldönümünü iftiharla anıyoruz.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Aras açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Bu yolculuk; geçmişten günümüze kadar süren, 1969 yılı kışının 8-9 Şubatında, Adana'da kiralanan spor salonunda başlayan bir mücadelenin adımlarıdır. Bu yolculuk; yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını bilenlerin onurlu ve kararlı yürüyüşüdür. Vatanımızın insanına, toprağına, havasına, suyuna, dününe, bugününe ve geleceğine sahip çıkanların yürüyüşüdür.

Geride kalan kırk sekiz yıl kolay geçmemiştir. Tarih ve olaylar tanıktır. Kırk sekiz yıl, çiledir, çabadır, çalışmadır. Heyecandır, inançtır, sevdadır. Kırk sekiz yıl; yürektir, şuurdur, sabırdır. Kavgadır, mağduriyettir, mahkûmiyettir. Kırk sekiz yıl, doğruluştur, uyanıştır, uyandırıştır. Toprağa düşmüş ülkü canların eseridir. Al bayrağın ardına düşmüş heyecanların eseridir. Üç hilalde gönlü kalmış, geri durduğu için gönül koymuş, karşılıksız sevmiş, incinmiş ama yüreğine gömmüşlerin anıtıdır. Tükenmeyen tuzakların, bitmeyen oyunların, sonu gelmez tahriklerin ve kapanmamış bir milli mücadelenin devamıdır bu kırk sekiz uzun yıl.

Partimizin 1969 yılında kuruluşu ile milliyetçilik, yalnızca bir aydın hareketi olmaktan çıkmış, Anadolu'da millet evlatlarının gönlüne yerleşerek hem siyasallaşmış, hem toplumsallaştırmıştır. Dokuz Işık olarak adlandırılan ilkelerimiz ile toplumun ve devletin her alandaki temel sorunları bir tanıma oturtulmuş ve çözüm yolları önerilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyaset anlayışının; öznesi insan, nesnesi devlet, yüklemi demokrasi, cümlesi ise millettir. Milliyetçi Hareket, kendisini millet üstü görenlerin dayatmaları karşısında, her zaman milletinin yanında yer almıştır. Sözümüz millet, sevdamız devlet, sancağımız vatan olmuştur. Milliyetçi Hareket, ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcudur. Milliyetçi Hareket, derin stratejik çatışmaların yaşandığı küresel yangın yerinde Türk devletinin son siperidir.

Milliyetçi Hareket, ölüm karşısında sınav vermiş bir kutlu dava olarak Türk milletinin ülkü yolunda son umududur ve Milliyetçi Hareket, tahrip olmuş değerlerimizin ve yıkılmaya yüz tutmuş milli varlığımızın içinde milletinin ayakta kalmış son kalesidir.

Geçtiğimiz kırk sekiz yılın şerefli mücadelesi, gelecek kutlu yılları müjdelemektedir. Kırk sekiz yılın doğruları bugün de rehberimizdir.

Önümüzdeki daha nice yılların; devletimize, aziz milletimize, demokrasimize, siyasetimize, kutlu davamıza, Türk ve İslam dünyasına ve insanlığa hayır getirmesini diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin daha nice şerefli yıllara aynı şevk, aynı heyecan, aynı coşkuyla ve aynı ruhla erişmesini temenni ediyorum.

Partimizin kuruluşunun 48.yılı vesilesiyle, bir ülkü etrafında toplanmak için bizlere liderlik etmiş, ömrünü Türk-İslam ülküsüne adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e, hareketimizin aziz şehitlerine, ebediyete intikal etmiş bütün dava arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, üç hilalin sonsuza dek dalgalanması dileğiyle, partimize nice kutlu yıllar diliyorum.” (Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim