Ziyarette konuşan AK Parti Corum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, gündemde anayasa değişikliği bulunduğunu ve önemli bir durum olmadığı sürece bir süre Çorum’da olacağını anlattı.

Çorum’a 800 yataklı gerektiğinde yatak sayısı 1200’e çıkabilen bir hastaneyi kazandırma zamanının geldiğini anlatan Ceylan, hastanenin herhangi bir eksiğinin giderilmeden açılmasını istemediklerini vurguladı.

Hastane binasının tamamlanmasının ardından yeni bir tadilat yapılmasını istemediklerini kaydeden Ahmet Sami Ceylan, mevcut hastanenin de yerinde kalacağını vurguladı. Bahçede bulunan iki bloğun yıkıldığını ve yerine hizmet binasının yapımına başlandığını belirten Ceylan, “Gülabibey Mahallesi’ndeki tedirginliği de gidermek üzere oradaki göğüs hastalıkları hastanesinin de bir birim olarak orada kalmasından yanayım. Acil de yine kalmalı. Çünkü Gülabibey en büyük mahallelerimizden birisi.

Sağlıkta memnuniyet oranı %83 civarında. Çorum’da da tüm ilçeler dahil fiziki mekanlarda sorunumuz yok. Ocak ayı itibariyle yeni doktor atamalarımız olacak. Şubat ayı sonuna kadar toplam 22 doktor  gelecek” dedi.

Eski SSK hastanelerindeki çekilen çilelerin artık olmadığını belirten Milletvekili Ceylan, “Şu anda herkes 18 yaşına kadar ücretsiz olarak muayene olabiliyor. Özel hastanelere gitmek hayalken acil bir durumda sıfır ücret ödeyerek çıkıyorsunuz. Bizim için önemli olan insan sağlığı.

Artık Çorum sağlık üssü olmaya başladı. Dışardaki illerden hasta kabul ediyoruz. Çorumda sevkleri minimuma indirmek hedefimiz. Bizim en çok üzerinde durduğumuz konu bu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum Eğitim ve araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç.Dr. Sinan Zehir, yeni yaptırılan hastanenin bir modelini AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a hediye etti. Ceylan ve beraberindekiler daha sonra hastanede kalan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim