Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan meme kanseri hastası kadını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mete Dolapçı, Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Alkan, hastanın sağlık durumu hakkında Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Bozkurt’tan bilgi aldı.
Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Betül Bozkurt, meme başını ve arkasını içeren alanda (meme başına gelen ana süt kanallarının birleşim yeri) ortaya çıkan meme kanserleri için standart cerrahi yaklaşım türünün memenin tümünün alınması olduğunu belirterek, “Bizim bu hastada yaptığımız teknikte, kanser cerrahisi için geliştirilen kozmetik cerrahi yaklaşımla (onkoplastik cerrahi); tümör özellikleri ve meme yapısı uygun olan hastalarda; hastanın memesini almadan, uygun cerrahi yaklaşımla hastanın memesi korumak mümkün olabilmektedir. Bu hastada kanserin boşaldığı ilk lenf bezini de (sentinel lef nodu) özel bir boya yardımıyla saptayarak koltuk altına kanser yayılımı olmadığını gösterdik ve hastanın hem memesini, hem de koltuk altı lenf bezlerini koruduk. Uygulanan cerrahi yöntem hastanın uygun ve tam tedavisini sağlarken, cerrahi tedavinin getireceği organ kaybı (memenin alınması), koltuk altı lenf bezlerinin alınması sonucu oluşabilecek kolda şişme (lenf ödem) o kolun kullanılamaması gibi istenmeyen ve önlenemeyen sonuçlardan da hastayı korumaktadır. Ayrıca kadının vücut bütünlüğünün önemli bir parçası olan memenin korunması hastanın psikolojik yönden de tedavisine katkı sağlamaktadır” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, üniversitenin günden güne her alanda kaydettiği büyüme ve gelişmeyle her geçen gün farklı başarılara imza attığını belirterek, tecrübeli öğretim üyeleri ve deneyimli hekimlerle birlikte gerçekleştirilen başarılı operasyonların Tıp Fakültesiyle hastanenin ne kadar büyüdüğünü gösteren en önemli somut çıktılar olduğunu vurguladı.
Bu ve benzeri operasyonların Çorum’da yapılıyor olmasından dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu da dile getiren Prof. Dr. Alkan, üniversite olarak sağlık konusunda hassas olduklarını ve sağlık alanına büyük önem verdiklerini yineleyerek Tıp Fakültesi bünyesinde imza atacağı başarılı çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim