Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in, lüks aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün Adana’da oturan eşi Özlem Alagöz'den 'şikâyetini geri çekme' açıklaması geldi. Avukatı Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin, şehit eşinin talebi ile şehit polisin 2 çocuğu, eşi Özlem Alagöz, babası Ahmet Çetin Alagöz, annesi Ayşe Alagöz, kardeşleri Mehmet Akif ve Zafer Mustafa Alagöz'ün isimlerinin yer aldığı dilekçeyi UYAP üzerinden davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Dilekçede, “İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sanık Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz. Şikâyetimizden ve davaya feragatimiz doğrultusunda gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz” taleplerine yer verildi.
Bunun ardından avukatı aracılığıyla açıklama yapan şehit eşi Özlem Alagöz, Çetin ailesinin çektiği acılara şahit oldukları için böyle bir karar aldığını ifade etti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kaza sonrasında müvekkilimiz bir anne olarak Rüzgar Çetin'in ailesinin görüşme isteği sonrasında maddi bir karşılığı olmaksızın katılma talebinden feragat etmiştir. Müvekkilimizin anne oluşu, Rüzgar Çetin'in ailesi tarafından sağlanan görüşmelerde ailesinin acılarına şahit oluşu nedeniyle bu yönde bir karar verilmiş olup, maddi herhangi bir menfaat sağlanmamıştır. Yalnız Çetin'e ait aracın sigorta şirketinden sigorta teminatı kapsamında kalan bedelin talebi söz konusudur”
İstanbul’da yarın bir kez daha yargılaması yapılacak olan sanık Rüzgar Çetin’in bu duruşmada tahliye olabileceği belirtilirken, Ceza hukukçusu Prof. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu da olayda yaralanan ile hayatını kaybeden polis memurlarının Çetin hakkında şikâyetçi olmaktan vazgeçmelerinin alınacak cezayı ciddi derecede indireceğini ve bu kapsamda Rüzgar Çetin’in en fazla 1 yıl daha hapis yatarak çıkabileceğini vurguladı.
(Habertürk)
Editör: TE Bilisim