Dar gelirli ailelerin mecbur kaldıkları için çocuklarını cemaat yurtlarına verdiğini belirten Suvacı, “14 yıldır iktidar olan ve her şeyi yapan hükümet yurt yapmayı bir türlü beceremedi. Dindar nesil yetiştirme adına cemaatlerle birlikte oldular. Sonuçta ülkeyi birlikte yönettikleri cemaatle pastayı paylaşmadılar ve düşman oldular” dedi.

Yanarak yaşamını yitiren çocukların ileride iyi bir meslek sahibi olmak gibi hayallerinin bulunduğunu, bu çocukların hayallerinin yıkıldığını kaydeden Suvacı, “Çocukların cemaat yurtlarına yerleştirilmesi bir siyasi tercihtir. Siyasiler de bunun hesabını yüce Türk milletine er geç verecektir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Suriye ile savaş halinde olduğunu, ekonomik krizin ise kapıda olduğunu belirten Suvacı, “Millet geçim derdinde, bunlar ise başkanlık derdinde. Düne kadar ‘başkanlık sistemi Türkiye’yi böler’ diyenler bugün eline başkanlık bayrağını almış koşuyor. Türk milleti bağımsızlığını, egemenliğini bir kişinin aklına asla bırakmaz. Vatandaştan tebaa olmaya, milletten ümmet olmaya bizi kimse mahkum edemez” dedi.

Cemaat için “Ne istediler de vermedik” denildiğini, oysa bugün gelinen noktada FETÖ ile mücadele adı altında emek ve demokrasi güçlerinin hedef alındığını kaydeden Suvacı, OHAL ve KHK’lerle hukukun ortadan kaldırıldığını, maceraperest dış politikayla da Türkiye’nin ekonomik krize doğru sürüklendiğini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Suvacı, “Vatandaşa zaten olmayan dolarını ‘boz’ demek Türkiye gerçeğini bilmeyen bir çerçeveyi ortaya çıkarıyor. Bozdurulması gereken dolarlar kutularda bulunuyor. Önce onları bozdurun” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)    

Editör: TE Bilisim