Çorum’daki yatırımlar ve sosyo-ekonomik gelişmelerin 2019 yılı ilk 3 ayı itibariyle değerlendirilmesinin yapıldığı Toplantıda kurumların bölge temsilcileri tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Çorum’da 2019 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 466 adet yatırım projesi bulunduğunu belirten Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bunların 14’ünün Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne, 65’inin D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü’ne, 270’inin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 13’ünün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 56’sının Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne, 5’inin Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 7’sinin Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 3’ünün İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne, 8’inin İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 1’inin Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’ne, 3’ünün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 4’ünün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, 16’sının Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne, 1'inin İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirtti.

Projelerin toplam tutarının 4 Milyar 391 Milyon 950 Bin 466 TL, program yılı ödeneğinin 547 Milyon 903 Bin 556 TL, 2019 yılı nakdi harcama tutarının 94 Milyon 791 Bin 957 TL olduğunu belirten Vali Yardımcısı Yüksel, 2018 yılı nakdi gerçekleşmesinin ise %17 olduğunu belirtti.

SÜNE VE KIMIL MÜCADELESİ

Başta Alaca olmak üzere Sungurlu, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerinde buğday kalitesini düşüren süne ve kımıl zararlısına karşı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinesinde; asıl hedefin doğal dengenin korunması amaçlanarak biyolojik ve kimyasal mücadeleye özen gösterilmesi, öncelikli olarak da biyolojik mücadele için İlçe Kaymakamlarının sorumluluğunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Belediyeler, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, İl Özel İdaresi, Köy Muhtarları ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları ile işbirliği içerisinde; Keklik salımı ile sünenin kontrol altında tutulması, Doğal parazitlerin korunması amacıyla ağaçlandırma çalışması(iğde, kavak, sögüt vb) yapılması,

Çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve süne zararının anlatılması amacıyla eğitim çalışması yapılmasına karar verildiğini belirten Vali Yardımcısı Recep Yüksel, zorunlu hallerde kimyasal mücadele için çiftçilerin uyarılacağını ve uygulama yapılmasının sağlanacağını belirtti.

KALKINMA AJANSI HİBE ÇAĞRILARI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının önümüzdeki dönemde çıkması planlanan hibe programları için kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek örgütlerinin ve STK’ların geçmiş yıllara oranla daha çok sayıda ve ilin durumuna uygun proje üretmeleri gerektiğini belirten Vali Yardımcısı, Recep Yüksel, OKA kaynaklarından daha çok pay alması için gerekli hazırlıkların işbirliği içinde gerçekleştirilmesini istedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim