Yapılan incelemeler kapsamında 16 Aralık 2016 tarihi itibariyle kentsel dönüşüm uygulamaları sistemi üzerinde 1624 adet yapının riskli olarak bildirildiğini belirten Esenkaya, İl Müdürlüğüne 1598 adet dosya teslim edildiğini, 1586 dosyanın onaylanarak, Tapu Müdürlüğü'ne “riskli yapı” belirtmesinin düşülmesi için yazı yazıldığını vurguladı.

1458 dosyanın tüm işlemlerinin tamamlanarak yıkım işleminin gerçekleştirildiğini anlatan Üzeyir Esenkaya, onaylanan dosyalarda 1785 konut ve 255'i işyeri olmak üzere toplam 2040 adet bağımsız birim bulunduğuna dikkat çekti.

İşyeri ve konutlar için ödenen aylık kira bedelinin, Çorum’da 625,00 TL olduğunu ve toplam 18 ay kira yardımı ödendiğini anlatan Esenkaya, Toplam ödenecek kira bedelinin  9 milyon 250 bin lira olduğunu vurguladı. bugüne kadar 6 milyon 150 bin lira ödeme yapıldığını kaydeden Esenkaya, “İlimizde kentsel dönüşüm faaliyetleri alan bazlı yapılmayıp yapı maliklerinin bireysel başvuruları göz önünde bulundurularak yapılmaktadır. Kentsel dönüşümden, il ve ilçe merkezleri ve köylerden faydalanabilmektedir. Kentsel dönüşüm, dosya sayısı, İl Özel idaremizce 42 adettir. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan yapıların arsalarına yapılacak yeni yapılar tapu ve belediye harçlarından muaf tutulmuştur” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim