5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 83. yıldönümü nedeniyle İl Genel Meclisi’ndeki üyelerinin söz alarak konunun önemine dikkat çeken bir açıklamada bulunduklarını belirten Suvacı, “Bu açıklamalarında, kadın erkek eşitliğinin sağlanamaması, kadına şiddetin her geçen gün arttığını, seçme ve seçilme haklarının 83 yıl önce verilmesine rağmen bu konuda eşit davranılmadığını anlatmaya çalışırlarken; yaşanan bu olay, tamda Türk Kadınının anlatmaya çalıştığı, ifade etmeye çalıştığı davranış biçimini ortaya koymuştur.

Şöyle ki; yıllardır hiçbir ayrım yapmadan tüm kadın haklarını savunma amacının dışında hiçbir isteği olmayan ırk, din, dil, cins ayrımı yapılmaksızın şiddete karşı önlem alınması için yapılan bu çalışmaların, köhne bir zihniyet tarafından nasıl yön değiştirdiği, nerelere çekildiğini, nasıl şiddet uygulanarak sindirilmek istendiğini ibretle izledik” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Başkanı Kaya’nın kadın haklarının savunulmasını ideolojik olarak değerlendirip itibarsızlaştırmaya çalıştığını kaydeden Suvacı, “Bizden, sizden diyerek ayrımcılık yapıyor. Ama ne kadar itibar kaybettiğinin farkında olmuyor. Ayrıca da bölücülük yapıyor.

Ayrıca bizleri, bu memlekete bu devlete düşmanlıkla itham ediyor. Sayın Başkan şunu bilsin ki bizim memleket sevgimiz, devlet sevgimizi değerlendirmeye hacmi yetmez” şeklinde konuştu.

“Bu İl Genel Meclisi Başkanının üyelerini azarlama, şiddet gösterme, görgüden nasip almadan "çen çen" konuşma diye bir bayan üyemize hakaret etme yetkisini nereden alıyor. Bu haddi de değil hakkı da değildir. Oturduğu koltuk bu hakkı ona vermez” diyen Suvacı, Kaya’nın CHP’li üyelerden özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim