Bu kapsamda okul kantininde oluşturulan kitaplık sayesinde “Kantin Kütüphane” projesi hayata geçirildi.
Kantin Kütüphane’nin açılışı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün de katıldıkları bir törenle dün gerçekleştirildi.
Törenin açış konuşmasını yapan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Halit Güneş, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin “Oku” olduğunu anımsatarak, “İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak, kitap okuma alışkanlığını hayatın bir parçası hâline getirmek ve bunu dinî bir sorumluluk şeklinde kabul etmek zorundayız. Genç nesillerimize de bu sorumluluğu idrak ettirmeliyiz.” dedi.
Okul Müdürü Halit Güneş, kantin kitaplığında 1200 kitap bulunduğunu belirterek, bunlardan 600 tanesini İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlandığını söyledi.
Halit Güneş projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük başta olmak üzere Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Yücel Arslan’a, öğrencilere ve Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Battal’a teşekkür etti.
Daha sonra İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Battal’a bir teşekkür plâketi verildi.
Dünkü etkinlikte ayrıca ÇORUM HABER köşe yazarlarından Bahri Güven ile Muzaffer Gündoğar da Kantin Kütüphane’ye kendi yazdıkları bazı kitaplarını bağışladılar.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim