Mahallede yaşayan Fatih Ö. isimli mülk sahibinin, evinin bahçesini bir GSM operatörüne ücret karşılığında kiralaması üzerine işçiler baz istasyonu direği kurmak için bahçeyi kazarak temel atma çalışmalarına başladı. Çalışmaları gören mahalle sakinleri ise evlerinin yanına baz istasyonunu kurulacağını öğrenince öfkelendi.

Dün de Mahalle Muhtarı Hasan Kızıltepe, CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve çok sayıda mahalle sakininin katılımı ile bir basın açıklaması düzenlendi.

“Sağlımız için, çocuklarımızın geleceği için baz istasyonu istemiyoruz” diyen mahalle sakinleri, baz istasyonuna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

“MUHATAP BULUNAMIYOR”

Mahalle Muhtarı Hasan Kızıltepe ise baz istasyonuna karşı 500 kişinin dilekçe verdiğini, kendisinin de dilekçelerle birlikte Vali Necmeddin Kılıç’ın yanına gittiğini belirterek, “Kendisini bulamadık. Bizi Vali Yardımcısı Adem Saçan’a yönlendirdiler. Yaptığımız görüşmede Vali Yardımcısı baz istasyonları ile ilgili kendilerinin de muhatap bulamadığını söyledi. Oradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yönlendirildik. Baz istasyonuna karşı topladığımız dilekçeleri verdik. Onlar da bize ‘muhatap bulamıyoruz’ dediler.

Buradaki insanlar fakir fukara insanlar. Bu bölge gece kondu semti. İlerde burası apartman olduğunda hiçbir müteahhit bu bölgede inşaat yapmak istemez. Yazık değil mi bu insanlara? Buraya kesinlikle baz istasyonu istemiyoruz. Gerekirse Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na kadar çıkacağız” dedi.

Konunun siyasi bir konu olmadığını, toplum sağlığını ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Muhtar Kızıltepe, Vali Kılıç ve Belediye Başkanı Külcü’den de bu konuda destek beklediklerini söyledi.

“SAĞLIĞIMIZ İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN BAZ İSTASYONU İSTEMİYORUZ”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe’nin konuşmasının ardından söz alan mahalle sakinleri ise, “Sağlığımız için, geleceğimiz için baz istasyonu istemiyoruz. Baz istasyonlarının kansere neden olduğunu herkes biliyor. Bir kişi de çıkıp bunun tersini iddia etsin. İnsan hayatı bu kadar kolay olmamalı” diye konuştular.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim