Valilik Toplantı Salonunda dün gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın yanı sıra 13 ilçe kaymakamı katıldı.
Vali Kara, kanun gereği yılda en az bir kez olmak üzere kaymakamlar ile toplantı yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, Çorum Valiliği olarak bu toplantıların yılda birkaç kez gerçekleştirildiğini söyledi.
Toplantıda, inşaat sezonunun yaklaşması nedeniyle ilçelerde yapılacak kamu kurum ve kuruluşlarına ait yatırımlarla, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Görüme Birlikleri yatırımlarının takibi başta olmak üzere ilçe ve köylerle ilgili bilgi alışverişi ve gerekli koordinasyonun sağlanması hususları masaya yatırıldı.
Vali Kara toplantının ardından ise bir görev nedeniyle Çorum’da bulunan Mülkiye Müfettişleri ile birlikte öğle yemeği yedi. Yemekte Vali Yardımcıları Ali Deniz Sürmen, Haldun Aksalman ve Savaş Tuncer’in yanı sıra 13 ilçe kaymakamı da hazır bulundu.
Öte yandan Vali Ahmet Kara önceki gün de daire müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.
5542 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi kapsamında yapılan toplantıda, daire amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kara, kurumlar arası ilişkilerin daha uyumlu olması ve yıl içerisinde yapılacak yatırımlarla ilgili, İl yöneticilerine talimat verdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim