Travel Turkey İzmir, 30 ülke ve binden fazla firmanın katılımıyla yeni fuar alanında 9. kez kapılarını açtı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sıra birçok ilin valisi ve belediye başkanı da katıldı.
İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen ve Turizm sektörünü bir araya getiren fuarda Çorum da Çorum Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün birlikte açtıkları stantla yerini aldı.
Çorum'un tarihi ve turistik yerleri başta olmak üzere tüm değerleriyle tanıtımının yapıldığı fuarda dev ekrandan Çorum tanıtım filmi oynatılırken bir yandan da sıcak leblebi kavrularak ziyaretçilere dağıtıldı.
Çorum Valisi Ahmet Kara ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan'ın da katıldığı fuarda Çorum standı yoğun ilgi gördü.
İlk gün Çorum standını ziyaret edenler arasında Adana Valisi Mustafa Büyük, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin de yer aldı.
Çorum’un ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan broşürler ile tanıtım materyalleri standı ziyaret edenlere hediye edildi.
Çorum’un tanıtımı için fuar ve tanıtıcı organizasyonları çok önemsediklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Turizm potansiyeli yüksek olan Çorum’u ülkemize ve yabancılara tanıtmak ve şehrimize turistlerin ilgisini artırmak amacıyla çeşitli fuarlara katılıyoruz. İzmir'de düzenlenen ‘Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’ kapasitesi ve katılımcı niteliği ile Türkiye hatta dünya çapında önemli bir fuar. Bu fuara da Çorum'u tanıtmak için katıldık. İnşallah yaptığımız bu çalışmalarla birlikte Çorum, turizm pastasından yeterince pay alacaktır.” diye konuştu.
Çorum standına gelen ziyaretçilere Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan sıcak leblebiler dağıtıldı. Leblebi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Fuar 13 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.







(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim