TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu katıldı.
Eksik bilginin zaman kaybına neden olduğunu vurgulayan Gökben Bayramoğlu, “Bir yönetici zamanını boşa harcamak istemiyorsa doğru soru sormayı bilmelidir.” dedi.
Yöneticilerin, çalışanlarına yetki vermesi gerektiğini kaydeden Yrd. Doç. Bayramoğlu, “Yönetici eğer yetki vermiyorsa ve süper yönetici olma peşinde koşuyorsa, asla o kişiden büyük bir yönetici olamaz. Çünkü şirketteki bütün işlerle kendisi ilgilenemez. Bu yüzden yönetici dediğin güvenmeyi öğrenmelidir.” şeklinde konuştu.
Türk insanın ötelemeyi seven bir karaktere sahip olduğunu kaydeden Gökben Bayramoğlu, “Öteleme tam bizlerin işidir. İşlerimizi genellikle son güne sıkıştırmayı severiz. Hâl böyle olunca diğer yapmamız gereken işlere de enerjimiz kalmamış olur. Bu da iş hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bizlerin bir diğer özelliği ise adrenalin tutkusu olmamızdır, krizlerle yaşamayı seven bir milletiz.” ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim