Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİTİTSEM) tarafından yürütülen C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programı’na olan yoğun talep üzerine yeni dönem kayıtları başladı.
Bölgemizde eğitim veren tek kurum olan HİTİTSEM, daha önceki tecrübeleri ile bu dönemde de aktif olarak eğitimlere devam ediyor.
20’şer kişilik 2 sınıf olarak açılması planlanan eğitim 90 saat ‘Uzaktan Eğitim’ + 90 saat ‘Örgün Eğitim’ + 40 saat ‘Staj’ olmak üzere toplam 220 saatlik bir programı kapsıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı eğitimi hafta içi 1. grup sabah 09.00-15.00 saatleri arası; 2. grup ise 15.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek.
Yapılan eğitim ile öğrenciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı C sınıfı sertifika sınavına girmeye hak kazanacak.
Sınav yılda 2 defa yapılmakta olup, bu dönem eğitime katılacak öğrenciler Aralık ayında yapılacak sınava girmeye hak kazanmış olacaklar. Eğitimler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilecek.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi için Temmuz-Ağustos dönemi kursunun son kayıt tarihi 17 Temmuz 2015 olarak belirlenmiş olup, uzaktan eğitimlerin 20 Temmuz 2015 tarihinde başlaması planlanıyor.
Kayıt yaptırmak isteyenlerin HİTİTSEM’e şahsen müracaat ederek kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. Yapılacak olan eğitim ve diğer konular için HİTİTSEM’in web sayfası www.hititsem.hitit.edu.tr ve 0 364 222 10 00 numaralı telefonundan bilgi alınabilecek.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim