Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi’nin (BM Kadın Birimi-UN Women) dünya çapında Eylül 2014’te başlattığı HeForShe kampanyası Çorum'da da hayat buldu.
Harekete destek vermek için Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve Çorum İş Kadınları Derneği üyeleri bir araya geldi. Katılımcılar kadınların hayatta var olmalarını engelleyen sosyal ve kültürel engellerin kaldırılmasına destek vermek için hayallerini tuvale ve ebru sanatına aktardılar.
Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, UN Women’ın “HeForShe” hareketinin ana fikrinin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece kadınları değil tüm toplumu ilgilendiren bir konu olduğu ve kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı bir toplumda, sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda, hem kadın hem de erkeklerin kazançlı çıkacağını söyledi. Kadının hayatın kaynağı olduğunu, erkeğin kadınla anlamlı hale geldiğini dile getiren Candan, “Cinsiyet eşitliği, sadece kadınları ilgilendiren bir mesele olmadığını belirterek, erkekleri kadın haklarını savunmaya ve desteklemeye davet eden güçlü bir çağrıyla başlatmış bulunuyoruz. Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, HeForShe UN Women ve Çorum İş Kadınları Derneği üyeleri ile "HeForShe Çorum" hareketi için 12 Mart 2016 Cumartesi Günü saat 13.30'da Buhara Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz "Kadınsız Toplum Yarınsız Toplum" adlı konferansa da tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz" dedi.
Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli de yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet eşitliği ve fırsat eşitliği konularında farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Bu hareket 60 ülkede başladı. Biz de UN Women’ın “HeForShe” dayanışma hareketini Çorum'da başlatıyoruz. Birinci adım olarak yaptığımız resimleri 12 Mart'ta yapılacak olan konferansta sergileyeceğiz” dedi.







(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim