Yeniden hatırlatmakta yarar vardır ki, Merzifon Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılmasını “kısa vadeli çözüm” olarak sağlayan da Çorumlulardır. Orta vadede Çorum’un kendi havaalanının gerçekleştirilmesinden hiçbir zaman vazgeçilmemiştir ve şimdi o “orta vade” de gelmiştir. Bu yüzden, Vali Kara’nın konuyu yeniden gündeme taşıması, Çorumluları heyecanlandırmış, umutlandırmıştır.
Çorum’a 6 kilometre uzaklıktaki, fiziki olarak yüzde 24.37 oranında gerçeklemiş, 2.100 metre pist uzunluğuna sahip stol tipi havaalanının tamamlanması hiç de zor değildir. Vali Ahmet Kara, bunu rakamlarla ortaya koymuştur. Merzifon Havaalanı’nın yolunu kısaltmak üzere ayrılan para kullanılıp, 5.7 milyon lira da Özel İdare tarafından karşılandığında, proje gerçekleşebilecektir.
Devletin parasını isabetli kullanalım, doğru, ama 250 bin nüfuslu Çorum’a çok görülen havaalanı, 80 bin nüfuslu Yozgat’a yapılınca isabet mi kaydedilmiş olacaktır? Trabzon Havalimanı’nın çok yakınında, Rize-Artvin Havalimanı için 750 milyon lira gözden çıkarılırken, Çorum’a 20 milyonluk yatırım, neden “kaynak israfı” gibi değerlendirilmektedir?
Havaalanı, bürokratı, siyasetçisi, işadamı, sokaktaki vatandaşı ile tüm Çorumluların sorunudur. Çorumluların kahir ekseriyetinin de arzusu ve beklentisidir. Bu böyle bilinmelidir.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim