CHP İl Başkanlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Balosu’nun açılışında konuşarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan saldırıyı salonda bulunan partililere duyuran İl Başkanı Suvacı, salonda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, TBMM İdare Amiri Tufan Köse ve diğer konuklara da “hoşgeldiniz” dedi.
Cumhuriyet sevdalılarının bayramını kutlayarak Bülent Tezcan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Suvacı, “Bizleri yıldıramayacaklar. Cumhuriyetin sonuna kadar savunucusu olacağız hep beraber. Hep birlikte savunacağız. Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Kurtuluş Savaşı başladığında Ulu Önder Atatürk’e ‘devletin yönetim şekli ne olacak’ denildiğinde net bir biçimde ‘Cumhuriyet’ cevabını vermiştir. Atatürk bu yönetim şeklini ayrıntılı şekilde araştırmış ve şu noktaları çok iyi saptamıştır. Cumhuriyet toplumu ümmetten ulus, bireyi kul olmaktan yurttaş olma onuruna yükselten bir aydınlanma devrimidir. Cumhuriyet bir ulusun bir devrimin bir mucizenin adıdır. Cumhuriyet toplumsal bir bilinçtir. Cumhuriyet doğmaların yerine aklı ve bilimi, ilmi öne çıkarmaktadır. Cumhuriyet Türk milletinin bağımsızlığının simgesidir” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet ile birlikte halkın devlet yönetiminde söz sahibi olduğunu belirterek Cumhuriyet ve demokrasiyi kollamak güçlendirmek için Atatürk ilke ve devrimlerini iyi anlayarak kitlelere iyi anlatmaları gerektiğini de söyleyen CHP İl Başkanı Hasan Suvacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün bu yaşanan olumsuzluklara rağmen Cumhuriyet ve demokrasinin temel değerlerini hayatımızın her alanında hakim kılmak ve bu uğurda mücadele etmek şarttır. Çünkü Cumhuriyet ve demokrasiyi ayakta tutacak tek güç milletin azim ve kararlılığıdır. Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla gereksinim duyduğumuz şu günlerde cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Birlikteliğimizi korumalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine sahip çıkma mecburiyetindeyiz, Bunun için Ulu Önder Atatürk’e söz veriyoruz. Cumhuriyet ve parlamenter sistemi güçlendirerek ilelebet yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye”
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim