Çorum'un tanınmış halk şairlerinden Rıza Hardal, uzun yıllar boyunca âdeta “demlendirdiği” eserlerini ilk kez bir kitapta topladı.
Şair, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden oğlu Ali Hardal'ın anısına ithaf ettiği ilk şiir kitabına, “Halk Şairi Rıza Hardal Divânından Seçmeler” adını verdi.
Rıza Hardal'ın uzun süredir gün yüzüne çıkmayı bekleyen birbirinden güzel 143 şiirinin yer aldığı 160 sayfalık kitap, Çorum Ofset tesislerinde basıldı.
Kitabın dizgisini Şair'in oğlu İsmail Hardal üstlenirken, kapak resmini kızı Hatice Hardal Kılıç çizdi. Kitabın kapak tasarımını ise Rıza Hardal'ın torunları Ozan Doğaç Kılıç ile Barış Hardal yaptılar.
“Halk Şairi Rıza Hardal Divânından Seçmeler” isimli esere sahip olmak isteyen şiir meraklıları, 0505-6409284 numaralı telefondan istekte bulunabilecekler.

Rıza Hardal kimdir?
1937 yılında Kuşsaray Köyü'nde dünyaya gelen Rıza Hardal, küçük yaşlarda anne ve babasını kaybetti.
İlkokulu köyünde okuduktan sonra amcasının yanında çiftçilik ve çobanlıkla yaşamını sürdürdü. 1970'den 1995 yılına kadar memurluk yaptı.
2008 yılında Kültür Bakanlığı'ndan “Halk Şairi” unvanını alan Hardal'ın eserleri yerel gazetelerde ve antolojilerde yayımlandı.
Rıza Hardal'ın, ülke genelinde katıldığı yarışmalardan kazandığı çok sayıda ödül ve takdirnamesi bulunuyor. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim