Akşemseddin Camii bahçesinde önceki akşam gerçekleştirilen iftara İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, TDV Çorum Şubesi temsilcisi Mustafa Ersoy ve Müftülük çalışanları başta olmak üzere çok sayıda yurttaş katıldı.
İftar yemeğinden önce katılımcılara Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Sefa Kırcı, Hicret Camii Müezzin-Kayyımı İlhami Kurt, Abdibey Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Meşe ve Devane Camii Müezzin-Kayyımı Selahattin Meşe tarafından birbirinden güzel ilahi ve kasideler seslendirildi.
İstanbul Fatih Müftülüğü Emekli Din Görevlisi Şerafettin Pamuklu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın kısa bir selâmlama konuşması yaptı.
Müftü Ahmet Akın, Ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve mağfiret ayı olduğunu hatırlatarak, bu tür iftarlarda bir araya gelmenin insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.
Bundan sonraki süreçte de bu tür organizasyonlar sayesinde Çorum halkı ile buluşmayı arzuladıklarını dile getiren Müftü Akın, organizasyona emeği geçen ve iftara katılan herkese teşekkür etti.
Son olarak Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin-Kayyımı İsmail Şanal’ın okuduğu akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı.



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim