Kürsüde 5 Aralık Kadın Hakları Günü hakkında konuşma yapan CHP İl Genel Meclisi üyeleri Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat’a İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya tarafından sözlü şiddette bulunulduğunu belirten Suludere, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bu müdahalenin ilk olmadığı gibi son olmayacağı yönünde de endişelerimiz vardır. Bu müdahalenin böylesine önemli bir günde özellikle kadın il genel meclisi üyelerine yapılmış olması bizleri ayrıca üzmüştür.

Bu yapılanlar, Cumhuriyet kadınlarına gelen baskı, sansür ve yıldırma eylemlerinin bir sonucudur. Ancak unutulmasın ki, bizler her zaman korkmadan, yılmadan kadın haklarının savunucusu olarak kadına şiddetin karşısında olacağız.

İnsan hakları mücadelesinde kadına yönelik her türlü ayrımcılığı reddedip, kadınların insanlık onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için gerekli mücadeleyi vereceğiz.

Kürsüde 5 Aralık Kadın Hakları Günü hakkında konuşma yapan partimizin İl Genel Meclisi üyeleri, Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat’a yapılan sözlü müdahaleyi, sözlü şiddeti kınıyor, en kısa sürede amasız ve fakatsız özür beklediğimizi beyan ediyoruz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim