Ulucami’de Memur-Sen öncülüğünde İHH ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen gıyabi cenaze namazına Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi, İHH Şube Başkanı Selim Özkabakçı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Halep’in uluslararası bir katliam karşısında yerle yeksan edildiğini belirterek, “Akan kan Müslüman kanıdır. Akan kan masumların kanıdır. Akan kan günahsızların kanıdır. Ama ne yazık ki ne yazık ki medeni olduğunu söyleyen dünya çaresiz. İslam dünyası çaresiz. Orada akan her kanda bizim de sorumluluğumuz var. Yüce kitabımızın ifadesiyle kanatlarını diyor Müslümanlara ger diyor. Nerede İslam dünyası.  Ancak biz dua edeceğiz. Gücümüzün yettiği kadar değerli devlet başkanımız, Cumhurbaşkanımız sadece o direniyor. Başka direnen yok. Bu çaresizlik karşısında ellerimizi açıp dua edeceğiz. O masum yavrular yarın ahirette bizden sorumlu ve şikayetçi olacaklar. Yarabbi o mazlumları çaresiz bırakma. Yarabbi o insanlarımızı yardımsız bırakma. Zalimin hasmıyız ama mazlumun yanındayız. Çaresiz kaldığımız zaman dualarımızı eksik etmeyelim” diye konuştu.

Müftü Akın, konuşmasının ardından gıyabi cenaze namazını da kıldırdı.  Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Halep için başlatılan kampanya kapsamında il genelindeki tüm camilerden namaz çıkışı yardım toplandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim