SP İl Teşkilatı tarafından her ay mutat olarak gerçekleştirilen genişletilmiş il divan toplantısı Faruk Cıdık başkanlığında Saadet Partisi Sungurlu İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök’ün ev sahipliğinde parti binasında düzenlendi.

İlçe başkanları ve teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıda SP İl Başkanı Faruk Cıdık, çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Cıdık, “Güçlü bir ülke olmak istiyorsak iç barışı sağlamalıyız. Dışlamak kutuplaşmak sadece partilere fayda verir, ülkeye değil. İç kavga, çekişme emin olun dış güçlerin bayram etmesine vesile olur. Bizi zayıflatır. Ne olur birbirimizin yanına gelsek. Ne olur kucaklaşsak. Birbirimizin yanına gelmek, aynı politikaları benimsiyoruz manasına da gelmez” dedi.

Cıdık, ayrıca partisinin 15 Temmuzların tekrar yaşanmaması için yayınladığı 10 maddelik manifestoyu tekrar hatırlattı.

SP İlçe Başkanı Hacı Arslan Tök de konuşmasında “15 yıldır dilimizde tüy bitti. İktidarın yanlış uygulamalarını hep söyledik ama dinletemedik. Açılım konusunda ‘yanlış yapıyorsunuz’ dedik, AKP bildiğini yaptı. Gelinen nokta bizi haklı çıkardı. Suriye konusunda ‘yanlış dış politika izliyorsunuz’ dedik, yanlışa devam ettiler. Sonuç bizim dediğimiz noktaya geldiler. FETÖ konusunda defalarca uyarmamıza rağmen işbirliğine devam ettiler. Gelinen nokta ortada, Allah böyle bir hainliği bir daha yaşatmasın bu aziz milletimize.

Birkaç gün önce de bu hain kalkışmanın sene-i devriyesi idi. Aradan bir yıl geçti. TBMM bu kalkışmanın açığa çıkması için hiçbir çalışma yapmıyor. Adeta bu konunun aydınlatılmasını istemiyormuş gibi bir tavır içinde, ama halkımız mutlaka bu konuyu bir an evvel kim ve kimler tarafından yapıldığını bilmek istiyor.” diye konuştu.

(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim