Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Alkan’ın yanı sıra İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Karadağ, İYC Çorum Şubesi Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş, İYC Çorum Şube Müdürü Faruk Özyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Öğrenci Yurdu’nda kalan çok sayıda üniversiteli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Karadağ, Üniversite ile İlim Yayma Cemiyeti arasında güçlü bir işbirliğinin oluşturulduğunu ve güzel çalışmalara imza atıldığını belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Mehmet Karadağ, “Siz değerli öğrencilerimizle İlim Yayma Cemiyeti âdeta büyük bir şemsiye gibi. Onun altında bulunmanızdan dolayı son derece gurur duymalısınız. Bizler de imkânlarımızın tamamını sizlere seferber etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öğrencilik yıllarından bu yana İlim Yayma Cemiyeti ile bir gönül bağı olduğunu ifade eden Rektör Reha Metin Alkan ise üniversitelerin bulundukları şehirle bütünleşerek bölgesine ve insanlara katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Ülkemizin gençlere olan ihtiyacının daha çok arttığını dile getiren Rektör Alkan, çalışmalarda yerliliğe ve milliliğe vurgu yaparak, “Siz gençlere çok iş düşüyor. ‘Ak sütün içindeki ak kılı ayırt edecek bir gençlik’ ifadesindeki gibi hareket etmelisiniz. Bunu da feraset sahibi olarak yapabilirsiniz. Her alanda kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz.” diye konuştu.

Son olarak söz alan İlim Yayma Cemiyeti Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş ise Üniversite’nin yapmış olduğu çalışmalarla Çorum’un gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek bu konuda elde edilen başarılardan dolayı başta Rektör Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim